Kolewa logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1,547.73

442 donateurs

Kolewa

Zoveel mogelijk kinderen en volwassenen bevrijden uit een geïsoleerde situatie in de Indonesische samenleving, veroorzaakt door een (aangeboren) aandoening dan wel een dysfunctie van de zintuigen horen of zien. 

We bieden medisch onderzoek, faciliteren operaties en verstrekken hulpmiddelen.

Wij gebruiken de donaties voor:

  • Ons Rumah Bicara (soort Ronald McDonald huis), waar ouder en kind tijdelijk kunnen verblijven
  • Het vergoeden van operaties wanneer ouders dit zelf niet kunnen betalen
  • Logopedische begeleiding
  • Medicar rijdende houden

Website: http://www.kolewa.com


Voltooide projecten van Kolewa

Geef 3 kinderen een nieuwe toekomst zonder hazenlip

Kolewa

Doelbedrag € 1.533,00
Indonesië, Denpasar

Nog heel veel Indonesische kinderen die geboren zijn met een hazenlip en open gehemelte (schisis), wachten op een operatie. Deze kinderen wonen op de armere eilanden als Alor, Rote, Sumba en Sumbawa. Hier is zeer beperkte medische zorg mogelijk, laat staan plastische chirurgie. Stichting Kolewa reist met hen naar Bali, laat ze logeren in het opvanghuis en regelt de ingreep in het ziekenhuis in Denpasar. 

Kinderen met een hazenlip ondervinden problemen op meerdere vlakken: eten gaat minder goed, waardoor ze soms ondergewicht hebben. Vaak zijn er gebitsproblemen en de spraak komt minder makkelijk op gang. Door een (relatief) eenvoudige operatie krijgen deze kinderen weer een kans op een gezond en zelfstandig leven! Met een bedrag van 1533 euro kunnen drie kinderen uit hun isolement geraken en met een brede glimlach het leven tegemoet treden. 

De kinderen worden door stichting Kolewa gescout, vervoerd en vervolgens samen met een ouder in groepsverband begeleid naar Bali voor een operatie en verdere behandeling. De kinderen en hun begeleider verblijven in ons opvanghuis Rumah Bicara. De medische staff van het Dharma Yadnya ziekenhuis richt zich op de operatie en nacontrole.

We volgen de geopereerde kinderen nog minstens 2 jaar om te kijken of er meerdere operaties nodig zijn in het geval van een open gehemelte of vergroeide kaak. Daarnaast biedt stichting Kolewa, indien nodig, pre-surgery dental care aan. Met een schone mond naar de operatiekamer voorkomt infectiegevaar en dus problemen bij het herstel.

Stichting Kolewa helpt jaarlijks circa 125 kinderen aan een operatie op Bali. 

  
 

 

Lees meer Lees minder