De Sinterklaasbank logo

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1,040.10

100 donateurs

De Sinterklaasbank

Het Sinterklaasfeest is een echt oud-Hollandse traditie en voor velen van ons één van de mooiste jeugdherinneringen. Zingen voor de kachel, de spanning of er wel of niet wat in het schoentje zit, en als hoogtepunt …pakjesavond!

Maar voor veel gezinnen in Nederland is ‘Sinterklaas’ helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Dat valt niet uit te leggen.

Die kinderen maakt de Sinterklaasbank al sinds 2006 blij met een cadeau.

De Sinterklaasbank onderscheidt zich van andere initiatieven en organisaties omdat kinderen hun eigen cadeau kunnen kiezen; een ‘wenscadeautje’ dus. En daar hoort de voorpret, zoals het kunnen bladeren in de folder van de speelgoedwinkel, kruisjes zetten en een verlanglijstje maken, helemaal bij. Dat is wat het Sinterklaasfeest voor kinderen zo bijzonder maakt.

De Sinterklaasbank wordt steeds groter, maar blijft betrokken. Vrijwilligers betrekken hun woonomgeving erbij. Denk bijvoorbeeld aan scholen, bejaardentehuizen, ondernemers enz. De vrijwilligers doen er acties om geld te genereren maar werken ook aan een stukje bewustwording. Armoede is vaak dichterbij dan mensen denken.  Dit alles creeërt betrokkenheid.

Alle vrijwilligers en het bestuur doen dit naast hun baan. Gewoon van achter de keukentafel. Wij doen dit allemaal vanuit ons hart. Achter onze stichting staat geen “bedrijf”. Wij krijgen geen subsidie en hebben geen structurele inkomsten. Ons motto: strijkstokken horen in een orkest en niet binnen een stichting.

Uit gegevens van het Sociaal Cultureel Planbureau, Armoedesignalement 2014 blijkt dat er veel armoede heerst onder kinderen. Van de 400.000 in armoede levende kinderen heeft 2/3 werkende ouders, met een verhoogd risico wanneer die als zelfstandige werkzaam zijn. Juist deze kinderen vormen een groot deel van de doelgroep van de Sinterklaasbank.

Afgelopen jaren is gebleken dat veel charitatieve instellingen en stichtingen zich richten op dezelfde “gangbare” doelgroepen. De Sinterklaasbank steekt daarom enorm veel energie in het vinden van de echte verborgen armoede.

Website: https://www.sinterklaasbank.nl/


Voltooide projecten van De Sinterklaasbank

Geef 40 onderbedeelde kinderen een pakjesavond mét cadeaus

De Sinterklaasbank

Doelbedrag € 1.000,00
Nederland

Voor veel gezinnen in Nederland is Sinterklaas helaas geen feest omdat de financiële middelen er niet voor zijn. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Dat valt niet uit te leggen.

Daarom maakt de Sinterklaasbank die blij met een cadeau. Met 1500 euro kunnen we in 2018 40 kinderen een mooie pakjesavond bezorgen. Zodat alle kinderen op 6 december trots kunnen vertellen wat zij hebben gekregen van Sinterklaas. Net zoals hun vriendjes en vriendinnetjes op school. 

Ouders krijgen een waardebon ter waarde van 25 euro, die uit te geven is bij verschillende speelgoedwinkels.

Lees meer Lees minder