Ondersteuning verzorgenden bejaardentehuis Sri Lanka

Algemeen

In dit project werkt Carelanka samen met de lokale partner organisatie Young Men’s Buddhist Association. Het huis bevindt zich in het dorp Wanduramba, zo’n 20 kilometer ten noorden van Galle. De grond is jaren geleden door de familie Sahabandu geschonkenaan de YMBA en het gebouw, gebouwd door Carelanka, is jaren in gebruik geweest als jongenshuis. Door een nieuw overheidsbeleid zijn veel kinderen uit tehuizen geplaatst bij familie en/of aanverwanten waardoor er overcapaciteit ontstond. De resterende jongens uit het Sahabandu huis zijn ondergebracht in een tehuis in de directe omgeving.

In overleg met de Social Service van de zuidelijke provincie is het gebouw geschikt gemaakt voor huisvesting van maximaal 20 ouderen aangezien deze voorziening niet in de omgeving van Wanduramba beschikbaar was. Op dit moment wonen er 17 ouderen die om verschillende redenen niet (meer) thuis kunnen wonen. De zorg voor hen wordt geleverd door een Matron (Jayanthi) en een assistente (Mauri).

Kosten

Carelanka draagt de helft van de kosten van de salarissen van de twee medewerkers en ondersteunt de kosten van voeding. Voor de voeding is een sponsor beschikbaar. De bijdrage van Carelanka aan de salarissen van de twee stafleden bedragen, afhankelijk van de wisselkoers, ongeveer €600,--. Tot nu toe werden deze kosten uit algemene middelen betaald wat grote druk zet op de reserves van de stichting. Geoormerkte donatie voor de zorg voor deze, kwetsbare, ouderen zou enorm op prijs worden gesteld.

Doelbedrag van dit project

€ 600,00,-

100%

Doel:

50% van de jaar salarissen voor twee verzorgenden financieren. Zodat 17 ouderen in dit verzorgingstehuis de juiste zorg kunnen blijven ontvangen. 

Project locatie

Wanduramba, Sri Lanka

Carelanka

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen