Help Kala op school te blijven

Achterstandskinderen van de straat naar school
We kregen er gewoon buikpijn van, toen we voor het eerst echt in contact kwamen met straatkinderen en hun leefsituatie. Zo kan een kind toch niet leven denk je dan.
In de Kathmandu-vallei, ten oosten van Kathmandu ligt Banepa aan de grote “snelweg” van India naar China. Een plek waar veel dagloners naar toe zijn getrokken in de hoop op werk. Er zijn veel 1-ouder gezinnen, waarvan de vader weggelopen is. Als dan de moeder werk heeft, worden de kinderen noodgedwongen aan hun lot overgelaten. Daarbij zorgen de oudere kinderen zo goed mogelijk voor de kleintjes.

Deze kinderen krijgen dus geen onderwijs en leven veelal op straat, waar ze zichbezig houden met bedelen, schoenen poetsen, afwassen in hotels en zwaar sjouwwerk bij vrachtwagenchauffeurs. Ze staan dagelijks bloot aan de gevaren van uitbuiting, kinderhandel en seksueel misbruik. Hun toekomst ziet er slecht uit.
Wij hebben moeders geïnterviewd. Intens treurige verhalen en tegelijkertijd metvoelbare ambitie. Deze moeders willen heel graag een beter leven voor hunkinderen, maar voelen zich in een onmogelijke spagaat tussen de noodzaak omlange dagen te moeten werken en de drang om te zorgen voor het gezin.
 
Wij buigen hier de negatieve spiraal om naar een positieve. Onderwijs is daarbij essentieel om kinderen de kans te geven op een betere toekomst.
 
Kala is alonderdeel van ons project, maar zal door de omstandigheden van haar ouders moeten verhuizen naar een plek 3 uur van de school. Door het mogelijk maken van een verblijf in het hostel, kan ze de komende jaren op school blijven. De kosten hiervoor bedragen 500 euro per jaar. 
 

Doelbedrag van dit project

€ 500,00,-

100%

Doelstelling:

We zorgen dat Kala de lagere school kan afronden, dit is een belangrijke voorwaarde voor vervolgonderwijs. 

Kosten:

Kalazal in een hostel vlakbij de school verblijven. Dit biedt haar een veilige thuis-situatie. Eten, drinken, overnachten én studiebegeleiding. 

Project locatie

Nepal, Banepa

Tika Foundation

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen