50 kwetsbare kinderen een jaar lang onderwijs

St. Joseph’s Care and Trust

In Zuid-Afrika hebben veel kinderen hun ouders verloren aan aids. Ze groeien op met hun oma of alleen met hun broers en zusjes. Het programma van St. Joseph's Care en Support Trust in Sizanani bij Johannesburg geeft directe steun op maat aan wezen, kinderen met aids en andere kwetsbare kinderen. Het is een ‘community based care’-programma. Dat wil zeggen dat de kinderen door familie en gastgezinnen worden opgevangen. Binnen en door hun eigen gemeenschap dus, waar ze zich natuurlijk het prettigst voelen.

KidsRights partner St. Joseph’s Care & Trust biedt een all-round programma aan meer dan 1.000 kwetsbare kinderen in een omgeving waar het aantal hiv infecties jaar op jaar nog steeds schrikbarend stijgt. Een hele generatie is weggeslagen, waardoor een grote hoeveelheid gezinnen het moeten doen zonder een volwassene aan het hoofd. Het zijn jongens en meisjes, soms niet ouder dan 10 jaar, die moeten zorgen voor hun jongere broertjes en zusjes. Om uit deze vicieuze cirkel van gebrek aan zorg, gebrek aan onderwijs en onwetendheid te breken, zijn onderwijs en het stimuleren dat kinderen naar school gaan en in school blijven de belangrijkste kernwaarden van dit project.

Doelbedrag van dit project

€ 2.000,00,-

100%

Project locatie

Bronkhorstspruit, Zuid Afrika

KidsRights

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen