Schoolgeld voor 5 kinderen in Malawi

Gemotiveerde, kansarme kinderen krijgen de mogelijkheid om naar de middelbare school te gaan. Een belangrijke stap naar uitzicht op betaald werk. De kinderen die de stichting Mirjam in Malawi selecteert zijn kinderen uit gezinnen die zelf het schoolgeld niet kunnen opbrengen en weeskinderen. 

MiM steunt deze kinderen en daarmee hun gezinnen, door voor hen de schoolkosten te betalen. Deze kosten zijn € 300,- per kind, voor een periode van 4 jaar.
Van dit bedrag wordt 4 jaar lang het schoolgeld en het examengeld betaald en krijgen de kinderen twee keer een schooluniform.

De stichting Mirjam in Malawi is al sinds 2001 actief in de regio Bembeke in Malawi, één van de armste landen ter wereld. De stichting steunt daar projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Een van de mooiste projecten op het gebied van onderwijs, is de ondersteuning van studenten in het middelbaar onderwijs. 
In het middelbaar onderwijs moeten de studenten schoolgeld betalen. Dit is ongeveer 75 euro per jaar, naar Nederlandse begrippen niet veel, maar als je het afzet tegen het gemiddelde inkomen in Malawi (tussen de 1 en 2 dollar per dag) is het enorm veel en vaak teveel, waardoor kinderen die er wel de capaciteit voor hebben toch niet naar het middelbaar onderwijs kunnen omdat hun ouders het schoolgeld niet kunnen betalen. Hierdoor gaat veel talent verloren.
De stichting steunt totaal ongeveer 40 gemotiveerde kansarme kinderen, die hierdoor de mogelijkheid krijgen om naar de middelbare school te gaan. Een belangrijke stap naar uitzicht op betaald werk.

Doelbedrag van dit project

€ 1.500,00,-

1%
€ 0,00 gedoneerd. Er is nog € 1.500,00 nodig.

Dit project maakt het mogelijk om 5 studenten vier jaar lang naar school te laten gaan en daarmee een goede opleiding te geven en hun kans op een baan of vervolgopleiding te vergroten.

Meer studenten hebben kans op een baan of een vervolgopleiding, in totaal ondersteunt stichting Mirjam 40 studenten over een periode van 4 jaar.


 

Project locatie

Malawi

Mirjam In Malawi

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken Top 10

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen