Praktijkonderwijs voor tienermoeders van 13 t/m 16 jaar

Tienermoeders van 13 t/m 16 jaar werken als prostituees om te leven terwijl zijn ze zelf nog kinderen zijn. 
We willen hen een betere toekomst geven door een vakopleiding te volgen, zodat ze op een andere manier in hun levensonderhoud kunnen voorzien en iets kunnen betekenen in de maatschappij. 

Prostitutie neemt toe in Kimbanseke. Veel vrouwen die in de prostitutie werken zijn minderjarige alleenstaande moeders. Hun leeftijd varieert tussen 13 en 16 jaar. Deze kwetsbare meisjes zijn makkelijke prooien voor pedofielen. Ze zijn zeer jong, zijn zelf nog kinderen of minderjarig en daarnaast ook moeder. Ze zijn in de prostitutie beland om te overleven. De meisjes lopen gevaar wanneer ze 's nachts alleen op straat lopen of wanneer ze in het donker op mogelijke klanten wachten. Ze leven tussen hoop en vrees. 
Hoop dat een klant geld zal brengen maar ook angst dat zij slachtoffer van geveld of sexueel misbruik worden. Ze lopen ook het risico om verkracht of vermoord te worden.

“Als je iemand een vis geeft, eet hij voor een dag. Maar als je hem leert vissen, zal hij altijd eten”, zegt een Afrikaans gezegde. 
Toegang tot vakonderwijs is een belangrijke pijler. Om te kunnen bijdragen aan een positieve ontwikkeling van deze kwetsbare jongeren, hebben we drie jaar geleden een praktijkschool in ons wijkcentrum geopend. 
Alleenstaande moeders hebben daar een vakopleiding met succes gevolgd. 
Daardoor hebben we dit jaar weer meer nieuwe kandidaten die graag de vakopleiding willen volgen. Onze praktijkschool beschikt over weinig materialen. 
Doelstelling van dit project is om geld te sparen om meer materialen aan te schaffen, zodat iedereen op een behoorlijke wijze de opleiding kan volgen.

We willen met het geld materialen aanschaffen voor onder meer verschillende soorten van naaimachines, föhns, strijkers, kasten, strijkplanken, borduurmachines. 

Doelbedrag van dit project

€ 1.500,00,-

1%
€ 0,00 gedoneerd. Er is nog € 1.500,00 nodig.

Het doel van het Kinderproject is om die kwetsbare tienermoeders te ondersteunen en de mogelijkheid te bieden uit te groeien tot goed opgeleide volwassenen.
Het uiteindelijke doel is deze kinderen een goede toekomst te geven door vakonderwijs, zodat ze later in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en zo een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan hun gemeenschap. 

We willen met het geld materialen aanschaffen voor onder meer verschillende soorten van naaimachines, föhns, strijkers, kasten, strijkplanken, borduurmachines. 

Project locatie

Kimbanseke, Congo

Mucolim

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken Top 10

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen