Drive against Malaria: Snelle diagnose van Multiple Malaria Enzym voor 1200 patiënten

Diagnostiek Multiple Malaria Enzym Sensitive voor 1200 patiënten plus Personal Protection Equipment voor het behandelingsteam. 

Snelle diagnose-test spaart vele levens
Een manier om malaria vast te stellen is een microscooptest. Deze methode is effectief, maar heeft in vele gebieden in Afrika een groot aantal nadelen vanwege het ontbreken van betrouwbaar materiaal, een steriele ruimte en elektriciteit.

Daarnaast zijn goed opgeleide mensen nodig die de uitslagen correct kunnen interpreteren. Deze essentiële componenten ontbreken in afgelegen gebieden. Bovendien neemt de uitslag aan de hand van een microscoop uren in beslag voordat de uitslag afleesbaar is.

Sinds enkele jaren bestaat de snelle test (Rapid Diagnostic Test/RDT) die alle vormen van malaria kan vaststellen. Het is een zeer kwalitatieve manier van analyseren. Door de zeer eenvoudige techniek is de test uitstekend te gebruiken in afgelegen gebieden. Voor de sneltest is slechts 1 bloeddrup nodig en enkele druppels reactievloeistof. Het resultaat is af te lezen binnen 15 minuten. De methode lijkt op een zwangerschapstest.

Alle soorten malaria parasieten laten, vóór het moment dat deze de rode bloedcellen binnendringen, een zeer specifieke stof (anti-gen) achter in de bloedstroom. Het principe van de sneltest is het traceren van dit anti-gen. Deze test heeft een zeer hoge gevoeligheid (95%) voor de specifieke stof die door de parasieten worden afgescheiden. Een proteïne-gevoelige test wordt primair gebruikt. Er kan ook worden getest met een enzyme-gevoelige test om te controleren of de medicatie het patiëntje na drie dagen volledig heeft genezen.

Doelbedrag van dit project

€ 3.001,00,-

1%
€ 0,00 gedoneerd. Er is nog € 3.001,00 nodig.

Het mogelijk maken om voor 1200 mensen een snelle diagnose te maken of zij met malaria besmet zijn. Snelle diagnose spaart vele levens.

Project locatie

Drive Against Malaria

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen