Ondersteun minderjarige nieuwkomers op Lesbos met educatieve activiteiten

Er komen nog steeds alleenreizende minderjarigen aan op het Griekse eiland Lesbos. Aandacht voor deze groep op het gebied van veiligheid, verzorging en bieden van leermogelijkheden is van groot belang. Minderjarigen die verblijven in de ‘safe zone’ kunnen enkel het kamp verlaten onder begeleiding. Movement on the Ground verzorgd reeds een aantal activiteiten voor deze groep; zoals voetbal lessen, creatieve activiteiten en training in digitale vaardigheden. Deze activiteiten helpen ze in hun groei en ontwikkeling. Er zijn echter beperkte mogelijkheid voor de minderjarigen om kamp Moria te verlaten.

De verkenning van de buitenwereld is een belangrijk onderdeel van de leefwereld van een kind. Om die reden wil Movement on the Ground wekelijkse uitstapjes verzorgen voor deze groep minderjarigen. De uitstapjes zullen worden georganiseerd voor aan aantal uur op de dag, elke zaterdag. Het doel van het uitstapjes is om algemene kennis en interesse te stimuleren. We doen dit door hen in aanmerking te laten komen met culturele, educatieve en speelse bezienswaardigheden rondom Lesbos. De jonge nieuwkomers krijgen zo de kennis en ontspanning die hard nodig is, evenals een breed wereldbeeld. Movement on the Ground heeft een programma opgesteld van een gevarieerd aantal uitstapjes. Hiervoor is vergoeding nodig voor het bekostigen van de uitjes. Movement on the Ground neemt de facilitatie van het programma volledig op zich. 

Doelbedrag van dit project

€ 1.800,00,-

1%
€ 11,77 gedoneerd. Er is nog € 1.788,23 nodig.

Einde jaar hebben deze nieuwkomende minderjarigen een periode vol educatieve, creatieve en culturele kennis en inspiratie ervaren.

Kosten: 1800 euro. De kosten van elk activiteit is tussen de 50 en 70 euro, gemiddeld 60 euro. Bij het starten van dit uitstapjes programma in juni 2019 zouden we de minderjarigen 30 weken (tot eind december 2019) van een wekelijks uitje kunnen voorzien. De vergoeding zal worden besteed aan materiële kosten: museum toegangskaarten, boeken voor een lees & leer workshop, een versnapering tijdens een dorpsbezoek, etc. 

Project locatie

Lesbos, Griekenland

Movement on the ground

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen