Lady Africa Shop – een werk- en leerplek voor leerlingen van onze beroepsschool

Met dit project willen we een eenvoudige ruimte in Kisozi inrichten als winkel.  Leerlingen van beroepsschool gaan deze winkel bemannen en daar hun producten verkopen en diensten aanbieden: kleding, schooluniformen, matten, manden, sandalen, tassen en sieraden.  Vanuit de winkel repareren ze ook kleding, kunnen klanten zich laten knippen en scheren en hun schoenen repareren. De leerlingen doen op deze plek hun werkervaring op en krijgen begeleiding van onze docenten.

In Kisozi staat onze school voor beroepsopleiding.  Jonge mensen van 18 – 25 jaar, die geen vervolgopleiding hebben kunnen doen of uberhaupt hun middelbare school af hebben kunnen maken, kunnen hier een laagdrempelige beroepstraining volgen.  De trainingen die we op dit moment aanbieden zijn: naailessen, training tot kapster, bakstenen maken, een training tot watertankbouwer, schoenmaker en op korte termijn komen daar brei- en haaklessen bij.  Verder geven we er ook korte, praktische workshops en vinden er landbouwactiviteiten plaats.

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen werkervaring opdoen.  Dat kunnen ze doen door hun producten te verkopen en hun diensten aan te bieden.  De leerlingen kunnen kleding verkopen, schooluniformeren en schoolsweaters verkopen, kleding repareren, sandalen verkopen en maken, en klanten kunnen er hun haar laten knippen en baard laten trimmen.  Er kunnen trendy sieraden en andere accessoires, tassen, matten, manden, kaarsen en zeep en dergelijke verkocht worden.

Omdat onze school niet aan een doorgaande weg ligt, is er op de locatie van de school weinig klandizie.  Echt werkervaring opdoen gebeurt dus nu niet echt.

Dat zou kunnen veranderen als we in het centrum van het dorp een eenvoudige ruimte als winkel inrichten.  De leerlingen runnen in toerbeurten de winkel, waardoor het een stageplek wordt waar ze werkervaring opdoen, leren netwerken, leren verkopen en leren hoe ze zich moeten bewegen op de werkvloer.  Bovendien stimuleert het ook de lokale economie. We vinden dat belangrijk, want we willen graag dat onze leerlingen na hun training in staat zijn zelfstandig te werken en een eigen inkomen te verdienen (en dus een toekomst opbouwen). 

Dit project heeft ondersteuning nodig om de ruimte in te richten als een winkel die een leer en werkplek voor de leerlingen wordt.

 

Doelbedrag van dit project

€ 1.500,00,-

88%
€ 1.323,95 gedoneerd. Er is nog € 176,05 nodig.

Project locatie

Kisozi, in het oosten van Oeganda

Egoli Africa

Elke donatie maakt verschil. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Laat vrienden of bekenden helpen.

Laat vrienden of bekenden weten dat ze dit project kunnen helpen door een boek te bestellen via YouBeDo en daarbij dit project te kiezen.

Koop al je boeken bij YouBeDo.

Koop voortaan al je boeken bij YouBeDo. In de miljoenen beschikbare titels zit altijd wel een geschikt boek dat het lezen meer dan waard is.

YouBeDo Boeken

Geef een YouBeDo boekenbon.

Ben je op zoek naar een cadeau waarmee je iemand een enorm plezier doet en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt?

Bekijk de boekenbonnen