image of Aan de slag met Internet of Things

Aan de slag met Internet of Things

Door Gilles Robichon, Robert Heerekop
Nederlands | Hardcover | 2017  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 25,99

Samenvatting

Je hoort steeds vaker dat Internet of Things (IoT) ons leven in de toekomst gaat bepalen. IoT draait om alledaagse voorwerpen die via het internet verbonden zijn met netwerken en daardoor gegevens kunnen uitwisselen. Niet alleen mensen zijn online, maar ook 'dingen' zijn online.

IoT verbetert de kwaliteit van leven en maakt dienstverlening efficiënter. Het helpt consumenten met hun slimme apparaten zoals thermostaten, sfeerverlichting en connected auto's. Overheden verhogen hun efficiency met connected afvalcontainers, telezorg en dynamische verkeersregelsystemen, en bedrijven binden klanten door abonnementsdiensten aan te bieden die per gebruik worden betaald, zoals per getapt biertje, aantal verlichtingsuren of per gereden kilometers.

De vraag voor organisaties is alleen, waar te beginnen? Aan de slag met Internet of Things helpt je een 360 gradenblik te ontwikkelen bij het vaststellen van je IoT-strategie. Het biedt een praktisch 5-stappenplan waardoor je:

marktkansen ontdekt die slimme apparaten bieden;

inzicht krijgt in de impact op de bedrijfsvoering die bij slimme apparaten aan de orde zijn;

leert wat er speelt rondom beveiliging en wetgeving;

helpt met het gestructureerd vaststellen van eisen, het definiëren van selectiecriteria en het maken van toekomstbestendige keuzes;

aangeeft hoe je kunt starten, wat gebruikelijke valkuilen zijn, welke functies je zelf kunt doen en welke je kunt uitbesteden aan ketenpartners.

'Heerekop & Robichon dagen je uit na te denken over zaken als klantwaarde, businessmodel en veiligheid. Iedereen die serieus met IoT aan de slag wil, doet er goed aan dit boek te lezen.' - Raoul Wirtz, Executive Education and Organizational Development Center, Nyenrode Business Universiteit.

'Aan de slag met IoT geeft gestructureerd aan hoe je zowel strategisch als praktisch met IoT aan de slag moet. Een waardevol boek!' - Vincent Everts, Trendwatcher

Productspecificaties

Auteur(s)
Gilles Robichon, Robert Heerekop
Taal
Nederlands
NUR Code
801
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
219x150x17 mm
Gewicht
378 gram
ISBN10
9089653767
ISBN13
9789089653765

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit boek.

Schrijf als eerste een review

Om een review te schrijven dien je ingelogd te zijn.
Klik hier om je aan te melden.

Andere mensen kochten ook

Benut je sterke punten - book image Benut je sterke punten

Marcus Buckingham

16,50

Ontdek je sterke punten - book image Ontdek je sterke punten

M. Buckingham

16,50