image of Anamnese en lichamelijk onderzoek

Anamnese en lichamelijk onderzoek

Door J.W.M. van der Meer
Nederlands | Paperback | 2019  

1-2 werkdagen

€ 64,95

Samenvatting

Dit leerboek geeft studenten geneeskunde en coassistenten de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben voor het afnemen van een anamnese en uitvoeren van lichamelijk onderzoek. Dit is onontbeerlijk om tot een diagnose te komen en een behandeling in te stellen. 

Anamnese en lichamelijk onderzoek richt zich primair op patiënten met internistische aandoeningen. Toch is het niet alleen zeer geschikt voor specialisten in opleiding maar ook voor huisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants in opleiding.
Anamnese en lichamelijk onderzoek bespreekt systematisch en bondig de differentiaaldiagnose van veelvoorkomende klachten en bevindingen bij onderzoek. Ook wordt er ingegaan op de verslaglegging die daarbij hoort. 
Het boek is rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s, tekeningen en tabellen. Daarnaast is er een uitgebreide onlineleeromgeving met aanvullende informatie. Hierin staan bij elk hoofdstuk samenvattingen en oefenvragen én links naar artikelen, geluidsfragmenten, films en foto’s. In deze films is bijvoorbeeld de uitvoering van percussie, auscultatie en palpatie te zien. Net als belangrijke onderdelen van het lichamelijk onderzoek die veel aandacht en oefening vereisen. 
De redactie en de auteurs van het boek zijn afkomstig uit de universitaire medische centra in Nederland en België.

Productspecificaties

Auteur(s)
J.W.M. van der Meer
Redacteur(s)
J.W.M. van der Meer, C.T. Postma, D.E. Blockmans, S.E.J.A. de Rooij
Taal
Nederlands
NUR Code
870
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
279x210x15 mm
Gewicht
932 gram
Druk
9
ISBN10
9036820715
ISBN13
9789036820714