image of Antifragiel

Antifragiel

Door Nassim Nicholas Taleb
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 20,-

Samenvatting

Nassim Nicholas Taleb vergaarde internationale faam met zijn bestseller De Zwarte Zwaan, over ingrijpende toevallige gebeurtenissen die ons leven bepalen. In Antifragiel – Talebs magnum opus en het sluitstuk van zijn filosofisch oeuvre over onzekerheid, risico en menselijk falen – gaat hij een stap verder en koppelt hij zijn intellectuele en filosofische interesses aan zijn praktijkervaring.

In Antifragiel leert Taleb ons hoe we moeten handelen en leven in een chaotische wereld, hoe we moeten omgaan met wat we niet begrijpen. Antifragiel zijn is meer dan veerkrachtig of robuust zijn, of bestand zijn tegen Zwarte Zwanen. Wie antifragiel is, houdt van chaos en wordt er beter van, zoals het veelkoppige monster Hydra uit de Griekse mythologie: elke keer als een van haar koppen werd afgehakt, groeiden er twee voor terug.

Antifragiel is alles wat met de tijd verandert en overleeft: evolutie, ideeën, politieke systemen, cultureel of economisch succes, opkomende steden, recepten, geruchten, oproer, rechtssystemen, bacteriële weerstand, de menselijke soort...

Productspecificaties

Auteur(s)
Nassim Nicholas Taleb
Taal
Nederlands
Vertaler
Brenda Mudde
Categorie
NUR Code
780
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
215x137x38 mm
Gewicht
719 gram
Druk
2
ISBN10
905712517X
ISBN13
9789057125171