image of Basisgids orchideeën

Basisgids orchideeën

Door Karel Kreutz
Nederlands | Paperback | 2017  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 22,95

Samenvatting

Al onze orchideeën in een handzame fotogids bijeen. Dit boek behandelt alle 55 orchideeënsoorten van de Benelux. De Basisgids heeft een aantal korte inleidende hoofdstukken, een determinatiesleutel en een deel waarin de soorten worden getoond en beschreven.

Aan elke soort zijn twee hele pagina's gewijd. Per soort is er een korte beschrijving van de kenmerken, biotoop, bloeitijd en bodemtype. De nadruk ligt op het beeld; voor elke soort wordt een overzichtsfoto van de groeiplaats getoond, plus verschillende foto's die inzoomen op de onderscheidende kenmerken.

Alle 55 soorten orchideeën van de Benelux in één gids bijeen, rijk geïllustreerd

Achtergrondinformatie over ecologie en voorkomen

Praktische informatie over herkenning, inclusief determinatiesleutel

Een toegankelijk en tegelijk grondig naslagwerk voor liefhebbers en professionals, zowel in onderzoek, onderwijs als natuurbescherming. In samenwerking met Floron Nederland.

Karel (C.A.J.) Kreutz (1954) werkt bij Naturalis in Leiden. Hij bestudeert al vanaf zijn jeugd de orchideeën van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Hij schreef talloze orchideeënboeken en ruim 200 artikelen in amateur- en wetenschappelijke tijdschriften.

veldgids, natuurgids, plantengids, fotogids, wilde planten, flora, orchideeen, soorten, herkennen, determineren, vegetatie, vegetatiekunde, botanie

Productspecificaties

Auteur(s)
Karel Kreutz
Redacteur(s)
Jeanette van Leeuwen
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
428
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
241x166x12 mm
Gewicht
413 gram
Druk
1
ISBN10
9050116019
ISBN13
9789050116015