image of Beatrix Tachtig

Beatrix Tachtig

Door Lennaert Lubberding
Nederlands | Paperback | 2018  

Samenvatting

Deze feestelijke bundel is samengesteld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix. Hiervoor is geput uit de beste reportages, beschouwingen, interviews en brieven die de afgelopen zes decennia over haar zijn verschenen in Elsevier Weekblad.

Toegevoegd zijn een aantal persoonlijke toespraken van de Koningin, zoals haar eerste en laatste Kerstboodschap, de rede die ze hield vijftig jaar na de Bevrijding, het dankwoord bij het in ontvangst nemen van de prestigieuze Karelsprijs en haar reflectie op haar ambt toen ze een eredoctoraat ontving van de Leidse universiteit.

Zo ontstaat een rijk beeld van haar leven en haar werk als staatshoofd. Van haar geboorte tot haar abdicatie. Beatrix betekent 'zij die geluk brengt'. Maar in haar privéleven heeft de prinses en Koningin zelf niet altijd geluk gehad. Ook dat aspect komt, net als kritiek op haar functioneren, in dit boek aan de orde.

De bundel, die is samengesteld door Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, besluit met een levensloop in jaartallen en een overzicht van alle staatsbezoeken, Koninginnedagen, kleinkinderen en nog veel meer.

Dit boek bevat een register en telt 277 pagina's.

Productspecificaties

Auteur(s)
Lennaert Lubberding
Redacteur(s)
Lennaert Lubberding
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
698
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
215x135x26 mm
Gewicht
399 gram
ISBN10
9463480218
ISBN13
9789463480215