image of Beelden bij behandeling

Beelden bij behandeling

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 24,95

Samenvatting

Een goede metafoor zegt soms meer dan duizend woorden. Veel behandelaren in de GGZ – psychiaters, psychologen, psychotherapeuten – maken er daarom veelvuldig gebruik van. De metafoor is een manier om informatie over te brengen, maar ook om communicatie te verzachten of verhelderen. Beknopte en beeldende vergelijkingen kunnen een diagnose of klacht ineens begrijpelijk en tastbaar maken.

Klinisch psycholoog Bas van Heycop ten Ham en GZ-psycholoog Kind & Jeugd Lucie van den Eertwegh – beiden behandelaar – zetten in hun dagelijkse werk vaak beeldend taalgebruik in. Zij realiseerden zich dat vakgenoten deze waardevolle hulpmiddelen echter zelden met elkaar delen. De 144 metaforen in dit boek komen uit hun eigen praktijk en van inzendingen van vele tientallen collega-behandelaren. Zo ontstond deze unieke verzameling metaforen, waarbij de lezer zich ongetwijfeld zal realiseren: vele creatieve geesten bedenken meer dan één.

Kortom, dit boek is bij uitstek voor en door behandelaars. Gepresenteerd in een handzaam formaat, geïllustreerd met fraaie tekeningen en geordend in praktische hoofdstukken. Een onmisbaar hulpmiddel voor wie zijn behandelarsenaal wil verrijken met de metaforische invallen van vakgenoten.

Productspecificaties

Auteur(s)
Lucie van den Eertwegh, Bas van Heycop ten Ham
Taal
Nederlands
NUR Code
895
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
151x150x24 mm
Gewicht
321 gram
Druk
1
ISBN10
9085621631
ISBN13
9789085621638