image of Bergplaas

Bergplaas

Door Irene van Lippe-Biesterfeld
Nederlands | Paperback | 2018  

Samenvatting

Midden in Zuid-Afrika ligt de halfwoestijn de Karoo. Ruim 15 jaar geleden kocht Irene van Lippe Biesterfeld hier een gebied van ruim 5000 hectare. Ze zette zich in voor herstel van de oorspronkelijke natuur, en ontwikkelde o.a. initiatieven waarbij mensen hun relatie met de natuur kunnen herwaarderen.

Bergplaas is haar persoonlijke verhaal over deze bijzondere plek. Met inspirerende teksten, authentieke dagboekfragmenten en eigen tekeningen, beschrijft ze de totstandkoming van Bergplaas, de pijnlijke confrontaties, de gevolgen van natuurgeweld maar vooral de schoonheid en puurheid van het harde Zuid-Afrikaanse landschap.

Prinses Irene laat de lezer nadenken over hoe wij omgaan met de aardbol, wat duurzaamheid betekent, en verwoordt haar visie op de relatie tussen de mens en zijn of haar omgeving.

'Betoverend boek over een magisch landschap.'' - Twan Huys, journalist en presentator

'Overleven als pionier in alle heftigheid van een veranderend klimaat. Met wilde dieren, diverse mensen en culturen. [...] Een bijzonder levenswerk.' - Sylvia Borren, voormalig directeur Greenpeace Nederland

'Het is belangrijk dat wij mensen beseffen dat [...] wij zelf onderdeel uitmaken van de natuur. Als we de bronnen op onze aarde uitputten, putten we onszelf uit. Prinses Irene trekt zich het lot aan van onze kwetsbare planeet; laten we haar voorbeeld volgen.' - André Kuipers, astronaut

mens en natuur, filosofie, duurzaamheid, persoonlijke groei

Productspecificaties

Auteur(s)
Irene van Lippe-Biesterfeld
Taal
Nederlands
NUR Code
320
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
216x141x18 mm
Gewicht
281 gram
ISBN10
905011640X
ISBN13
9789050116404

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit boek.

Schrijf als eerste een review

Om een review te schrijven dien je ingelogd te zijn.
Klik hier om je aan te melden.