image of Birma (Myanmar)

Birma (Myanmar)

Door Leon Peterse, Joke Petri
Nederlands | Paperback | 2013  

Niet beschikbaar

Helaas kunnen we dit boek op dit moment niet leveren.
Misschien vind je hier een ander leuk boek:

andere boeken over reisgids azi
andere boeken van Leon Peterse

Samenvatting

Jarenlang had Birma (Myanmar) een slechte reputatie op het gebied van de mensenrechten. Nu de regering heeft gekozen voor democratische hervormingen is een stroom bezoekers op gang gekomen, al is van massatoerisme nog geen sprake. Met een opvallend vriendelijke bevolking, talrijke tempels en pagoden, fraaie heuvellandschappen, overblijfselen uit de koloniale architectuur en tropische palmenstranden is het een prachtige bestemming.

De hoofdstad Yangon is een goed startpunt voor een rondreis. Mandalay roept beelden op van een romantisch verleden en de nabijgelegen koningssteden getuigen van de gloriedagen van het Birmese rijk. De vlakte van Bagan met duizenden pagoden is een van de grootste bezienswaardigheden van Birma. Beenroeiers en drijvende tuinen op het Inle-meer, en de kleurrijke markten, geven de deelstaat Shan een geheel eigen karakter.

Leon Peterse en Joke Petri maakten tientallen reizen naar verschillende Aziatische bestemmingen. Hun voorkeur gaat vooral uit naar het Indische subcontinent en Zuidoost-Azië.

Productspecificaties

Auteur(s)
Leon Peterse, Joke Petri
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
517
Uitgavejaar
2013
Afmetingen
210x135x14 mm
Gewicht
397 gram
Druk
5
ISBN10
9025754961
ISBN13
9789025754969