image of Circomotoriek met kleuters

Circomotoriek met kleuters

Door Rika Taeymans, Bouchout Laura Van
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 30,-

Samenvatting

Werk je met kleuters en beweeg je graag? Dan is dit boek ideaal voor jou. Circomotoriek met kleuters is een verzameling acrobatische spelen voor kleuters. Om te spelen met mama of papa, met een ouder kind of met elkaar.

Laat je niet afschrikken door de term ‘acrobatie’. Dit kan iedereen. Elke kleuter. Iedere leerkracht. Alle ouders. Circomotoriek is niet technisch, competitief of ingewikkeld.

Deze 75 instapklare spelen zetten in op zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en samenwerking. En dit op de voor kleuters meest begrijpelijke manier: al spelend en bewegend. Elk spel biedt een motorische, creatieve of sociale uitdaging en vertrekt vanuit de belevingswereld van kleuters: Ze leren voor zichzelf opkomen als een zeester die de storm trotseert, respectvol omgaan met elkaar door een vriendje uit te pakken als breekbaar cadeau en samenwerken door eenvoudige maar uitdagende piramides te bouwen.

Circomotoriek ontstond toen Rika Taeymans de partnerspelen van bewegingstherapeute Veronica Sherborne koppelde aan acrobatiekunst. Al dertig jaar bewijzen deze spelen hun kracht. Voor het eerst zijn ze nu ook gebundeld. Laat je inspireren en ga aan de slag in je vrije tijd, op school of in je gezin.

Rika Taeymans richtte in 1992 de eerste Vlaamse circusschool op. Daar specialiseerde ze zich in circuseducatie als motor voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van kinderen.

Laura Van Bouchout was een van Rika’s eerste leerlingen. Eerder schreven ze samen Nelsons acrobatenboek.

Productspecificaties

Auteur(s)
Rika Taeymans, Bouchout Laura Van
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
847
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
241x171x17 mm
Gewicht
528 gram
Druk
1
ISBN10
9463371036
ISBN13
9789463371032