image of Compassie als sleutel tot geluk

Compassie als sleutel tot geluk

Door Monique Hulsbergen, Ernst Bohlmeijer
Nederlands | Paperback | 2015  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 22,50

Samenvatting

Als er iets is wat de samenleving op dit moment nodig heeft, dan is dat compassie.

Wanneer was je voor het laatst ontspannen, kalm en tevreden? Wanneer was je voor het laatst langere tijd gelukkig: vrolijk, opgewekt, vitaal?

Veel mensen hebben last van chronische stress. Zij vinden onvoldoende de balans tussen (in)spanning en ontspanning. Wanneer je chronische stress ervaart is het niet alleen moeilijk om gelukkig te zijn, stress is ook een belangrijke oorzaak van burn-out, angst en depressie. Een veelvoorkomende bron van chronische stress ligt in onszelf: we zijn kritisch op onszelf en stellen hoge eisen aan onszelf.

In Compassie als sleutel tot geluk nemen de auteurs de lezer stapsgewijs mee om het vermogen tot (zelf)compassie te ontwikkelen. Onderzoek laat zien dat zelfcompassie een sterke bijdrage levert aan geluk. Door balans te brengen in de verschillende emotiesystemen verandert chronische stress in gezonde stress. Wanneer wij ons kwetsbaar mogen opstellen en niet perfect hoeven te zijn, komt er weer ruimte voor vitaliteit, plezier en spel. Het boek bevat vele visualisatie-, ervarings- en schrijfoefeningen waarmee je direct aan de slag kunt.

Met een voorwoord van Paul Gilbert.

Productspecificaties

Auteur(s)
Monique Hulsbergen, Ernst Bohlmeijer
Taal
Nederlands
NUR Code
770
Uitgavejaar
2015
Afmetingen
211x140x17 mm
Gewicht
276 gram
Druk
1
ISBN10
9089536728
ISBN13
9789089536723