image of De acht bergen

De acht bergen

Door Paolo Cognetti
Nederlands | Hardcover | 2017  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 20,99

Samenvatting

WINNAAR VAN DE PREMIO STREGA 2017

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze

niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment

iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Productspecificaties

Auteur(s)
Paolo Cognetti
Taal
Nederlands
NUR Code
302
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
223x149x25 mm
Gewicht
404 gram
ISBN10
9023466411
ISBN13
9789023466413

Reviews

TOM VAN DE BEEK

op 16-05-2019
Omdat ik zelf afgelopen jaarwisseling doorbracht in de Aosta vallei in Noord-Italië leek het me toepasselijk om de veelbesproken bestseller van Paulo Cognetti te lezen. Zijn boek De Acht Bergen vindt in dezelfde regio plaats, waardoor je als lezer opeens een veel completer beeld krijgt van de rijke historie - maar ook van het ten prooi vallen aan de moderniteit - van deze ruige bergachtige regio. Wat dit boek herkenbaar maakt zijn de levenskeuzes waarvoor hoofdpersonen Pietro en Bruno zich gesteld zien, vervat in de thema's vriendschap, voldoening en vader-zoon relaties. De gedetailleerde en levendige beschrijvingen van de overweldigende natuur maken verheffen het verhaal tot een kunstwerk waar je nooit genoeg van krijgt.

A.M. Laros

op 12-03-2018
Wat een mooi boek was dat, echt de moeite waard, zeker als van de bergen en de natuur houdt. Ook mooi de vriendschap tussen deze twee verschillende personen.

Schrijf zelf een review

Om een review te schrijven dien je ingelogd te zijn.
Klik hier om je aan te melden.

Andere mensen kochten ook

Sirenen - book image Sirenen

Jan Cremer

20,99

Ik heet Lucy Barton - book image Ik heet Lucy Barton

Elizabeth Strout

12,50

Kolja - book image Kolja

Arthur Japin

23,50