image of De hechte draad tussen ouder en kind

De hechte draad tussen ouder en kind

Door Gerrit Vignero
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 23,50

Samenvatting

Dit boek neemt je mee in de wondere wereld van hoe een kind ontwikkelt tot volwassene. Aan de hand van de metafoor van de draad wordt beschreven hoe een kind emotioneel en sociaal ontwikkelt. Daarbij doorloopt de ouder met het kind een aantal stappen. Elke stap is een ontwikkelingsthema, vertaald als een type draad. Als kinderverzorger, kleuterleidster, leerkracht of naschoolse begeleider is het belangrijk stil te staan bij deze draad die je van de ouder overneemt.

Soms loopt de ontwikkeling van een kind niet gewoon en zijn er ernstig achterliggende problemen. Er zijn erg pittige kinderen om op te voeden. Dan helpt het boek om te zoeken naar het kwetsbaar plekje in de draad waar het kind steeds op terugvalt en waar ouders en alle betrokkenen met het kind kunnen op vastlopen. De draad wil handvatten geven om deze kinderen beter te begrijpen en andere manieren van omgaan te vinden.

Dit boek richt zich naar: ouders, grootouders, kinderverzorgsters, medewerkers van kind en gezin, artsen, kleuterleidsters, leerkrachten, naschoolse begeleiders, leiders in de jeugdbeweging, docenten, opvoeders en begeleiders, studenten in orthopedagogie en andere sociale richtingen.

Gerrit Vignero werkt sinds 1986 als orthopedagoog in het MPC terbank. Hij ontwikkelt en geeft vorming over het model 'de draad'.

Productspecificaties

Auteur(s)
Gerrit Vignero
Taal
Nederlands
NUR Code
850
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
241x171x10 mm
Gewicht
315 gram
Druk
1
ISBN10
904413678X
ISBN13
9789044136784