image of De magie van de maestro

De magie van de maestro

Door Vincent de Kort, Koos de Wilt
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 19,99

Samenvatting

‘Conducting is like making love to a hundred people,’ zei Leonard Bernstein ooit. Topdirigenten weten precies die snaar te raken bij het orkest en het publiek. Hoe halen dirigenten als Gergiev, Haitink, Jansons en Harnoncourt het beste uit hun orkestleden? Hoe transformeren zij dit naar een betoverende publiekservaring? Talent, kennis en ervaring zijn voorwaarden voor succes, maar die komen pas tot leven als er bezieling ontstaat.

Vincent de Kort onderzoekt samen met journalist Koos de Wilt hoe er magie kan ontstaan tussen de componist, de dirigent, de musici en uiteindelijk het publiek. Een boek vol eigen ervaringen van De Kort en de mooiste verhalen uit de muziekgeschiedenis.

Vincent de Kort reist de wereld over als gastdirigent van gerenommeerde symfonieorkesten en operahuizen over de hele wereld. Na een carrière als cellist studeerde hij orkestdirectie bij Ed Spanjaard, Mariss Jansons en Ilya Musin en was assistent van Bernard Haitink, William Christie en Gennady Rozhdestvensky. Ook is De Kort juryvoorzitter van het tv-programma Maestro.

Koos de Wilt is kunsthistoricus en jurist en publiceert veelal op het snijvlak van cultuur en het zakelijke.

Productspecificaties

Auteur(s)
Vincent de Kort, Koos de Wilt
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
660
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
215x136x14 mm
Gewicht
213 gram
Druk
1
ISBN10
9021408317
ISBN13
9789021408316