image of De man op de dijk

De man op de dijk

Door Elvira Werkman
Nederlands | Paperback | 2018  

1-2 werkdagen

€ 24,95

Samenvatting

Bijna waren we hem kwijt in ons land: de grauwe kiekendief, een van de sierlijkste roofvogels ter wereld. Tot halverwege de vorige eeuw was het onze meest algemene roofvogel, maar in 1990 was hij nagenoeg verdwenen.

Totdat iemand een nest ontdekte in een Groningse akker. Die ene vondst ontketende een beweging waar de Werkgroep Grauwe Kiekendief uit ontstond en wat leidde tot een internationaal netwerk aan samenwerking, bescherming en onderzoek.

En de grauwe kiekendief broedt nog altijd in ons land. Wat is het geheim achter dit succes? Wie zijn deze bevlogen ‘vogelredders’ en wat weten we nu van de grauwe kiekendief? Dit boek vertelt het hele verhaal.

- Een meeslepend relaas over natuurbescherming en -passie

- Mee op reis van de Groningse akkers tot Wit-Rusland en de Sahel

- Voor vogelaars en liefhebbers van natuur en cultuurlandschap en menselijke verhalen

In samenwerking met Werkgroep Grauwe Kiekendief en Vogelbescherming Nederland.

“Het verhaal geeft een andere kijk op het landschap en hoe wij daarmee omgaan, van Oost-Groningen tot de Sahel, van Engeland tot Wit-Rusland. Een must-read voor ieder die van landschap, vogels en mensen houdt.” - Noorderbreedte

Elvira Werkman is natuurjournalist en schrijver. Een verhalenverteller, met oneindige fascinatie voor natuur en verhalen van bevlogen mensen.

vogels, roofvogels, grauwe kiekendief, vogelbescherming, vogelonderzoek, akkervogels, akkervogelbeheer, agrarisch gebied, landbouw, natuurbescherming, natuurbeheer, natuurbeleid, cultuurlandschappen

Productspecificaties

Auteur(s)
Elvira Werkman
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
435
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
230x152x30 mm
Gewicht
550 gram
Druk
1
ISBN10
9050116736
ISBN13
9789050116732