image of Dood doet leven

Dood doet leven

Door Jeroen Terlingen
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 16,99

Samenvatting

In DOOD DOET LEVEN volgt Jeroen Terlingen patiënten die te horen hebben gekregen dat ze niet meer beter kunnen worden. Of ze nu berusten of strijdbaar zijn: de communicatie over hun naderende dood verhoogt hun levenskwaliteit.

In onze 'maakbare' samenleving zijn mensen steeds minder bereid het leven te nemen zoals het komt. Praten over het levenseinde is niet makkelijk. De organisatie van de gezondheidszorg en de opleiding van zorgverleners dragen bij aan het grote zwijgen.

Enthousiaste individuen doen hun best om het praten over de dood gewoner te maken, maar er is méér nodig. Terlingen pleit voor een doula: een duizendpoot die iemand bijstaat in de laatste levensfase, steun en toeverlaat is voor naasten, medische dilemma's overziet, de weg weet in de bureaucratie, thuis is in zingevingsvragen en weet wat het is om afscheid te nemen en te rouwen.

JEROEN TERLINGEN was vakbondsjournalist, redacteur van Vrij Nederland en docent journalistiek. Hij publiceerde zeven biografieën en een roman. Daarnaast schrijft hij als ex-patiënt boeken en maakt hij films over de diagnose, behandeling en gevolgen van kanker.

Productspecificaties

Auteur(s)
Jeroen Terlingen
Taal
Nederlands
NUR Code
740
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
215x140x16 mm
Gewicht
245 gram
Druk
1
ISBN10
9462971382
ISBN13
9789462971387