image of Door de bomen het bos zien

Door de bomen het bos zien

Door Jan Bommerez
Nederlands | Paperback | 2016  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 25,70

Samenvatting

In Kun je een rups leren vliegen? ging Jan Bommerez al in op het fundamentele verschil tussen verandermanagement en transformationeel leiderschap.

In Door de bomen het bos zien gaat hij nog een stap verder. Transformatie kun je niet leiden. Het is een zelforganiserend proces. Leiders kunnen alleen maar een ecosysteem bewerkstelligen, waarin transformatie spontaan plaatsvindt. Ze dienen daarom de natuur te bestuderen en de principes die erin werkzaam zijn.

Moderne, succesvolle organisaties zoals Shell en Toyota zijn daarmee bezig. Leiders zoals Herman Wijffels zijn erdoor geïnspireerd. Door de bomen het bos zien kijkt breder dan alleen maar naar organisaties. Ook in het dagelijkse leven staan we altijd in relaties (gezin, buurt) en dat zijn ook ecosystemen.

Het boek verschaft vele verrassend nieuwe inzichten en geeft ook concrete wegen aan om te bewandelen en om 'te kijken, te zien en inzicht te krijgen in wat hij of zij eerder nog niet zag'.

Jan Bommerez (België, 1951) woont in Californië. Hij werkt hoofdzakelijk met management- en directieteams. Hij spreekt regelmatig in Europa op congressen en voor diverse organisaties, zowel in de profit- als in de non-profitsector.

Hij is auteur van de bestsellers FLOW en de kunst van het zakendoen, Minder Moeten Meer FLOW en Kun je een rups leren vliegen?

Jan Bommerez houdt zich tegenwoordig vooral bezig met 'Leren Loslaten'.

Productspecificaties

Auteur(s)
Jan Bommerez
Taal
Nederlands
NUR Code
801
Uitgavejaar
2016
Afmetingen
240x170x22 mm
Gewicht
645 gram
ISBN10
9460001963
ISBN13
9789460001963