image of Drawdown

Drawdown

Door Paul Hawken
Nederlands | Paperback | 2018  

Samenvatting

De 100 meest effectieve oplossingen om klimaatontwrichting te keren, gebaseerd op nauwgezet onderzoekswerk door vooraanstaande wetenschappers en beleidmakers van over de hele wereld.

'Klimaat' is 'hot'. Niet alleen binnen bedrijfsleven en politiek, maar ook 'op straat'. Er valt ook nauwelijks aan te ontkomen, met die voortdurende slagregen aan extreemweer-records, alarmerende wetenschappelijke rapporten, de eclatante dubbele Urgenda-overwinning in de klimaatzaak tegen de Staat, de aankomende klimaatwet etc.

Nu een dik decennium na 'An Inconvenient Truth' die waarheid steeds nadrukkelijker en in bredere kring begint in te dalen, dreigt de stemming eromheen er niet positiever op te worden. De omvang van het probleem en de omvattendheid en ingrijpendheid van de noodzakelijke aanpak dreigt velen te verlammen. En inderdaad is klimaatontwrichting niet alleen een zeer ingrijpend maar ook uitermate urgent probleem. Oplossingen zijn er echter ook wel degelijk. Vele daarvan waren er al lang, maar winnen nu aan relevantie en aantrekkingskracht. Andere zijn nieuw en verrassend.

De grote kracht van dit boek is dat een internationale coalitie van eminente onderzoekers, professionals en wetenschappers een verzameling van 100 realistische en stoutmoedige oplossingen tegen klimaatverandering heeft geïdentificeerd. Naast twintig veelbelovende innovaties presenteert het boek tachtig oplossingen die in het project Drawdown al ver zijn doorgerekend: Wat schiet het klimaat ermee op? En wat is er - voor zover mogelijk - te zeggen over de benodigde investeringen en het te verwachten financiële rendement? Het resultaat is ronduit ‘A Hopeful Truth’.

Als we de gepresenteerde oplossingen op mondiale schaal toepassen, dan kunnen we de opwarming van de aarde niet alleen afremmen, maar zelfs een keerpunt bereiken, waarbij de broeikasgas-concentraties in de atmosfeer na een piek zelfs aan een daling beginnen.

De ‘Drawdown’-maatregelen bieden dus een hoopvol klimaatperspectief. Bovendien leveren ze een hele reeks van andere voordelen op - voor onze gezondheid, veiligheid, welvaart en welzijn. We kunnen dus de huidige planetaire klimaatcrisis ombuigen tot een geweldige kans om onze wereld rechtvaardig en leefbaar te maken.

Aan de slag!

Productspecificaties

Auteur(s)
Paul Hawken
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
600
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
298x226x14 mm
Gewicht
1013 gram
ISBN10
9078171324
ISBN13
9789078171324

Reviews

Quote - Kees Klomp

op 12-11-2018
DrawDown is misschien wel het belangrijkste boek van deze tijd; een handleiding van 100 manieren waarmee we de opwarming van de aarde kunnen tegengaan. Allemaal heel concreet en toegankelijk. En heel effectief!

Quote- Oneworld.nl

op 12-11-2018
"Drawdown biedt een praktische en allesomvattende handleiding om het CO2-gehalte in de atmosfeer omlaag te brengen. Met een opvallend positieve insteek."

Schrijf zelf een review

Om een review te schrijven dien je ingelogd te zijn.
Klik hier om je aan te melden.