image of Duurzaam inkopen: nu doen!

Duurzaam inkopen: nu doen!

Door Jacques Reijniers
Nederlands | Paperback | 2012  

Niet beschikbaar

€ 31,95

Samenvatting

Hoe koop ik duurzame energie? Hoe veranker ik duurzaam inkopen? En wat als er nauwelijks duurzame leveranciers zijn? Jacques Reijniers en anderen beantwoorden deze en andere vragen in Duurzaam inkopen: nu doen!

Want de inkoper heeft de sleutel in handen voor het versterken van duurzaam inkopen, maar dat vraagt om ondernemend en bedrijfskundig inkoopleiderschap. Hij moet leveranciers al vóór het begin van het inkoopproces uitnodigen om hun duurzame oplossingen te presenteren.

De praktijk en de resultaten van verschillende onderzoeken laten zien dat duurzaam inkopen steeds vaker op de beleidsagenda staat. Hoe kunnen we deze ambitieuze doelstellingen daadwerkelijk realiseren in het complexe krachtenveld van (in- en externe) betrokkenen? De realiteit leert dat klemmen en voetangels nog té vaak succesvolle eindresultaten in de weg staan.

Dé succesbepalende voorwaarden voor zichtbare resultaten zijn snel opgesomd: de duurzame visie daadwerkelijk verankeren in de praktijk, maar ook in het strategisch beleid, prioriteiten durven te stellen, vroegtijdig samenwerken, professioneel implementeren en de rug recht houden.

Maar hoe doe je dat in de praktijk? Duurzaam inkopen: nu doen! diept praktische voorbeelden uit, van de praktijk voor de praktijk. Dit gekoppeld aan handvatten die u vandaag nog kunt gebruiken om duurzaamheid nog sterker te bevorderen door professioneel inkopen.

Dit boek is bedoeld voor beleidsvoorbereiders en -beslissers, inkopers en verkopers in de private en publieke sector, maar ook voor adviseurs op het gebied van inkopen, verkopen, aanbesteden en duurzaamheid.

Eindredactie

Jacques J.A.M. Reijniers is Hoogleraar inkoopmanagement (NEVI-leerstoel) aan

Nyenrode Business Universiteit en directeur van Apollo Consultancy B.V. Zijn

focusgebieden zijn: inkoop/logistiek, project- en realisatiemanagement en interim management.

Productspecificaties

Auteur(s)
Jacques Reijniers
Taal
Nederlands
NUR Code
804
Uitgavejaar
2012
Afmetingen
242x158x9 mm
Gewicht
310 gram
ISBN10
902324933X
ISBN13
9789023249337

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit boek.

Schrijf als eerste een review

Om een review te schrijven dien je ingelogd te zijn.
Klik hier om je aan te melden.