image of Duurzaamheidsoorlog

Duurzaamheidsoorlog

Door Thomas van Belzen
Nederlands | Paperback | 2014  

Niet beschikbaar

€ 24,95

Samenvatting

Al 25 jaar verzet de bouwlobby zich succesvol tegen overheidseisen rond duurzaam materiaalgebruik. Opdrachtgevers en bouwers halen hun neus op voor de vrijblijvende milieuregels van minister Blok.

Gemeenteambtenaren boycotten de voorschriften uit het Bouwbesluit. Fabrikanten klagen over de peperdure en weinigzeggende levenscyclusanalyses, die ze moeten laten maken om opdrachten binnen te halen.

Politiek journalist Thomas van Belzen beschrijft in Duurzaamheidsoorlog de geschiedenis van het falende duurzaamheidsbeleid. Zijn interviews met tientallen deskundigen, architecten, aannemers, toeleveranciers, lobbyisten, oud-ministers en oud-staatssecretarissen onthullen een groot spanningsveld tussen milieuambities en financiële belangen. In de wereld van duurzaam bouwen blijkt er sprake van verwarring, wantrouwen, bedreigingen, rechtszaken en mislukkingen. Tegelijkertijd is bijna iedereen het erover eens dat we zuiniger moeten omspringen met grondstoffen. Helaas heeft deze overtuiging slechts kleinschalige successen opgeleverd. Dit boek is echter niet alleen kritisch, maar biedt ook inspirerende ideeën richting een circulaire economie.

Duurzaamheidsoorlog is bedoeld voor bouwprofessionals, politici, ambtenaren, wetenschappers, adviseurs en iedereen die iets heeft met het onderwerp duurzaamheid.

Thomas van Belzen (1977) heeft journalistiek gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle en de Hogeschool voor Journalistiek te Utrecht. Als politiek journalist schrijft hij voor Cobouw spraakmakende artikelen over het woningmarktbeleid, utiliteit, infrastructuur, het energiebeleid en duurzaamheid.

Productspecificaties

Auteur(s)
Thomas van Belzen
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
955
Uitgavejaar
2014
Afmetingen
210x135x10 mm
Gewicht
217 gram
ISBN10
9462450811
ISBN13
9789462450813

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit boek.

Schrijf als eerste een review

Om een review te schrijven dien je ingelogd te zijn.
Klik hier om je aan te melden.