image of Economen

Economen

Door Tonny van Winssen
Nederlands | Paperback | 2013  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 14,95

Samenvatting

ECONOMEN

33 INGEWIJDEN OVER BANKEN, SCHULDEN, CRISIS EN RIJKDOM

Het afgelopen decennium gingen journalisten meer en meer te rade bij economen om de wereld te duiden. Begrijpelijk, want de verwikkelingen bij banken hadden de wereldeconomie in een diepe crisis gestort. Eerst was er alleen nog sprake van een bankencrisis, vervolgens een schuldencrisis, toen een eurocrisis en tot slot een heuse wereldwijde economische crisis.

En dus mochten economen uitleggen wát er gebeurde (dat ging ze redelijk af), waaróm het gebeurde (ging ook nog wel) en vertellen aan welke oplossingen er moest worden gedacht (daarover waren ze het meestal oneens).

Zelden kreeg het 'bonte economenvolk', zoals prof. dr. Arnold Heertje de beroepsgroep eind jaren zeventig noemde, zoveel aandacht in de media. Ze mochten opdraven in de praatprogramma's op televisie, orakelden via de radiomicrofoon en verschenen paginabreed in kranten en tijdschriften.

Hét verhaal van de economische crisis aan het begin van de 21ste eeuw moet nog worden geschreven. Maar Elsevier bundelde alvast de interviews met 33 vooraanstaande economen zoals die sinds begin van deze eeuw in het weekblad verschenen. Alleen al de chronologische volgorde maakt duidelijk: ook bij het begrijpen van de economische crisis is sprake van voortschrijdend inzicht.

Productspecificaties

Auteur(s)
Tonny van Winssen
Redacteur(s)
Tonny van Winssen
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
781
Uitgavejaar
2013
Afmetingen
231x150x22 mm
Gewicht
401 gram
Druk
1
ISBN10
9035251784
ISBN13
9789035251786