image of Een geschiedenis van de wereld in zeven goedkope zaken

Een geschiedenis van de wereld in zeven goedkope zaken

Door Raj Patel, Jason W. Moore
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 32,50

Samenvatting

Natuur, geld, werk, zorg, voedsel, energie en levens. Dat zijn de zeven zaken die onze wereld hebben gemaakt tot wat ze is, en die haar toekomst zullen bepalen. Door deze dingen goedkoop te maken, heeft de moderne commercie de aarde bestuurd, veranderd en verwoest. In Een geschiedenis van de wereld in zeven goedkope zaken ontwikkelen Raj Patel en Jason W. Moore een nieuwe kijk op de noodsituatie waarin onze planeet vandaag de dag verkeert. Gedurende de gehele geschiedenis hebben crises steeds geleid tot de ontwikkeling van nieuwe strategieën om de wereld goedkoop en veilig te maken voor het kapitalisme. Nu er sprake is van een crisis in alle zeven zaken, is innovatief en systemisch denken noodzakelijk. In dit boek wordt een radicale nieuwe kijk op de planeet gepresenteerd, met een nieuwe manier om haar te herstellen.

Raj Patel is schrijver, activist en academicus. Eerder schreef hij Stuffed and Starved: The Hidden Battle for the World Food System en De waarde van niets: Waarom alles zoveel meer kost dan we denken.

Jason W. Moore doceert wereldgeschiedenis en wereldecologie aan Binghamton University en is coördinator van het World-Ecology Research Network. Hij schreef onder meer Capitalism in the Web of Life: Ecology and the Accumulation of Capital en een groot aantal bekroonde essays over milieugeschiedenis, politieke economie en sociale theorieën.

Productspecificaties

Auteur(s)
Raj Patel, Jason W. Moore
Taal
Nederlands
Vertaler
Huub Stegeman
NUR Code
740
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
230x150x29 mm
Gewicht
526 gram
Druk
1
ISBN10
9024425794
ISBN13
9789024425792