image of Eerlijk nieuws zonder censuur

Eerlijk nieuws zonder censuur

Door Silvia Belgraver, Alexander Belgraver
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 10,-

Samenvatting

NIEUWS ZONDER CENSUUR, FRAMING EN BELANGENVERSTRENGELING

Dit boekje beschrijft op een toegankelijke manier wat er fout gaat met de huidige nieuwsvoorziening. Censuur, framing en belangenverstrengeling zijn aan de orde van de dag en onze privacy wordt stelselmatig geschonden. Dat kan beter.

Op overtuigende wijze toont het boekje aan dat het alternatief onder handbereik ligt: de ontwikkeling van onafhankelijke, decentrale sociale media. De middelen om deze te bouwen zijn al beschikbaar, zo betogen beide auteurs. Het komt er nu op aan dat we daar voortvarend mee aan de slag gaan. Zo zetten we een enorme stap voorwaarts in onze samenleving. Een stap richting meer vrijheid, onafhankelijkheid en privacy.

HOOG TIJD VOOR VERANDERING

“Wie zich heeft verdiept in het medialandschap, weet dat het pleidooi van Alexander en Silvia Belgraver voor onafhankelijk nieuws van grote importantie is. Hopelijk groeit door dit boekje het besef bij veel mensen dat wij ook de nieuwsvoorziening zelf in de hand moeten gaan nemen als we informatie willen die niet gekleurd is door belangen.”

— Ad Broere. Econoom, auteur en publicist

“We moeten elkaar bewust maken van de eenzijdigheid en de partijdigheid van de reguliere media en verder leren lezen/luisteren/kijken dan onze neus lang is. Daarom is dit boekje zo belangrijk.”

— George van Houts. Theatermaker, acteur en activist

“Razend boeiend, verontrustend en hoopvol, dat zijn de woorden die ik eraan zou geven.”

— Ed Lute. Schrijver, redacteur en uitgever

Productspecificaties

Auteur(s)
Silvia Belgraver, Alexander Belgraver
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
600
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
201x130x9 mm
Gewicht
167 gram
Druk
1
ISBN10
9491728318
ISBN13
9789491728310