image of Forever 27

Forever 27

Door Godfried Nevels
Nederlands | Paperback | 2019  

1-2 werkdagen

€ 24,99

Samenvatting

Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison,

Kurt Cobain en Amy Winehouse: legendarische muzikanten die allemaal op hun 27e zijn overleden en tot de meest iconische leden van de Club van 27 worden gerekend. Hoe is deze mythische club ontstaan? Welke betekenis heeft het getal 27? En hebben muzikanten op 27-jarige leeftijd een grotere kans om te overlijden? Allerlei vragen die in Forever 27 worden beantwoord.

Ook zijn in dit boek interviews te lezen met diverse mensen uit de

muziekindustrie die dicht bij de leden van de Club van 27 hebben gestaan of daar sterk door zijn beïnvloed. Zo blikt Leon Hendrix terug op het leven van zijn broer Jimi, doet gitarist Marc Benno verslag van de laatste keer dat The Doors in de studio aan het werk waren en vertelt voormalig Nirvana-manager Danny Goldberg over zijn ervaringen met Kurt Cobain. Bijzondere, persoonlijke en openhartige interviews die ‘de mens achter de muzikant’ laten zien.

“Jimi wilde doorgaan. Hij was helemaal klaar met nummers als Foxy Lady en Purple Haze. Hij wilde zich verder ontwikkelen.” (Leon Hendrix over Jimi Hendrix)

“Janis was erg getalenteerd en wilde succesvol zijn, maar ze had moeite om met de roem om te gaan.” (Country Joe McDonald over Janis Joplin)

“Hoe briljant en hoe snel Brian ook was, het was nooit goed genoeg voor hem. Hij had de goedkeuring van anderen nodig. Hij had het applaus nodig om te

overleven.” (Andrew Loog Oldham over Brian Jones)

Godfried Nevels (1973) is freelance journalist, schrijver en

muziekrecensent. Eerder publiceerde hij de boeken De onbekende Canadees, Van moment naar muziek en Dutch in the USA. Ook

schrijft hij onder meer voor Lust For Life Magazine en Mania

Magazine.

Productspecificaties

Auteur(s)
Godfried Nevels
Taal
Nederlands
NUR Code
661
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
278x211x22 mm
Gewicht
931 gram
Druk
1
ISBN10
9493001105
ISBN13
9789493001107