image of Frederik Willem van Eeden

Frederik Willem van Eeden

Door Marga Coesel
Nederlands | Paperback | 2018  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 12,95

Samenvatting

Frederik Willem van Eeden? Dat is toch de man van Walden, de schrijver van De kleine Johannes? Jazeker! Maar dit boek gaat niet over hem, het gaat over zijn vader die voluit dezelfde namen droeg. De oude Van Eeden was minstens zo begaafd als zijn zoon en minstens zo interessant.

Van Eeden senior gebruikte zijn literaire talent niet voor fictie, maar voor het schrijven over natuur en landschap. Hij deed dit op een buitengewoon aantrekkelijke manier. Zijn pleidooi om natuurgebieden te behouden als monumenten van de natuur inspireerde Jac. P. Thijsse tot oprichting van de Vereniging Natuurmonumenten.

Door alle aandacht voor Van Eeden junior, vervaagde de gedachte aan de vader. Dat Frederik Willem van Eeden senior vele verdiensten had, raakte in de vergetelheid. Ten onrechte. Het is tijd hem weer eens voor het voetlicht te halen.

Marga Coesèl is biologe en als gastonderzoeker verbonden aan de Artis Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Zij is auteur van tal van publicaties over de wereld van Heimans en Thijsse, waaronder een boek over de Verkade-albums.

natuurbescherming, natuurbeheer, natuurhistorie, Heimans en Thijsse, biografie, Haarlem, Natuurmonumenten, natuurgebieden

Productspecificaties

Auteur(s)
Marga Coesel
Taal
Nederlands
NUR Code
681
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
165x165x10 mm
Gewicht
167 gram
Druk
1
ISBN10
9050116957
ISBN13
9789050116954