image of Gehechtheid in psychotherapie

Gehechtheid in psychotherapie

Door David Wallin
Nederlands | Paperback | 2010  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 52,95

Samenvatting

Onderzoek naar gehechtheid heeft een schat aan kennis opgeleverd over ouder-kindrelaties, psychische stoornissen en veranderingsprocessen. De gehechtheidstheorie is het dominante paradigma geworden in de hedendaagse ontwikkelingspsychologie. Geen enkele andere theorie vertelt ons meer over hoe we worden wie we zijn.

In dit baanbrekende boek vertaalt David Wallin de belangrijkste bevindingen van het gehechtheidsonderzoek in een therapeutisch model dat draait om drie thema’s: de gehechtheidsrelatie van de patiënt met de therapeut, de non-verbale dimensie, en het transformerende effect van reflectie en mindfulness.

Gehechtheid in psychotherapie begint met een overzicht van de literatuur over gehechtheid en integreert de inzichten van de gehechtheidstheorie met neurowetenschappen, traumaonderzoek, relationele psychotherapie en de psychologie van mindfulness. Vervolgens zet Wallin zijn model uiteen, dat hij illustreert met levendig beschreven voorbeelden die nieuwe inzichten bieden in de rol van de therapeut en de behandeling van onder andere depressie, angst, relatieproblemen en suïcidaliteit.

David J. Wallin is klinisch psycholoog met een eigen praktijk in Californië.

‘Verplichte en dankbare leesstof voor iedere psychotherapeut’ – Daniel Goleman

‘Complexe concepten worden zorgvuldig uit de doeken gedaan en briljant geïllustreerd met klinische voorbeelden’ – Peter Fonagy

Productspecificaties

Auteur(s)
David Wallin
Redacteur(s)
Jolien Zevalkink
Taal
Nederlands
Vertaler
Peter Diderich
Categorie
NUR Code
777
Uitgavejaar
2010
Afmetingen
240x160x26 mm
Gewicht
761 gram
Druk
1
ISBN10
9057123029
ISBN13
9789057123023