image of Handboek Hoogbegaafdheid

Handboek Hoogbegaafdheid

Door Eleonoor van Gerven
Nederlands | Paperback | 2009  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 42,50

Samenvatting

"Het 'Handboek hoogbegaafdheid' biedt een compleet overzicht van ontwikkelingen op het gebied van hoogbegaafdheid en geeft daarbij een beeld van de verscheidenheid aan visies.

Elf deskundigen op het gebied van begaafdheid en onderwijs schreven elk vanuit hun eigen invalshoek en expertise een of meerdere hoofdstukken voor dit handboek. Zo ontstonden vijftien hoofdstukken die onderverdeeld zijn in drie delen.

In deel een staat het herkennen van begaafdheid en een oplossingsgerichte benadering van eventuele problemen centraal. Het tweede deel is gericht op de begeleiding van de begaafde leerling. Onderwerpen als compacten, verrijken, slimme kleuters en verrijkingsklassen komen aan de orde. De hoofdstukken zijn erop gericht om zo snel mogelijk in de eigen groep of in de eigen school aan de slag te kunnen. Het derde en laatste deel van dit handboek heeft als thema ‘begaafd en bijzonder’ meegekregen. In dit deel is ruim aandacht voor problematiek als dyslexie, onderpresteren, werkhouding- en aandachtproblemen en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Het 'Handboek hoogbegaafdheid' is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs of in een daaraan gelieerde instelling en vanuit professioneel oogpunt meer kennis over hoogbegaafdheid wil verwerven."

Productspecificaties

Auteur(s)
Eleonoor van Gerven
Redacteur(s)
Eleonoor van Gerven
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
840
Uitgavejaar
2009
Afmetingen
240x167x14 mm
Gewicht
577 gram
Druk
1
ISBN10
9023244818
ISBN13
9789023244813