image of Handboek Jeugdparticipatie

Handboek Jeugdparticipatie

Door Tako Rietveld
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 24,95

Samenvatting

Kinderen en jongeren horen bij de samenleving. Ze doen er niet ineens pas toe als ze twaalf, zestien of achttien jaar zijn. Ook nu zijn ze medeburgers en moeten ze serieus genomen worden. Hoe eerder ze dat weten, voelen en ervaren, hoe beter. Kinderen worden geen mensen, ze zijn het al.

In dit handboek neemt Kindercorrespondent Tako Rietveld je mee in de wereld van jeugdparticipatie. Hoe betrek je kinderen op een goede manier bij alles wat er in hun leven gebeurt? Thuis, op school en in de politiek. Jonge en oude deskundigen delen ter inspiratie hun tips en ervaringen.

Journalist Tako Rietveld laat als eerste Kindercorrespondent ter wereld de stem van de jeugd op zoveel mogelijk plekken horen. Eerder werkte hij als verslaggever en presentator bij het NOS-Jeugdounaal en schreef hij het boek 'Kinderen hebben Nieuws'.

Kinderburgemeester Mariam: 'Volwassenen kunnen ongelofelijk ingewikkeld doen, terwijl dat helemaal niet nodig is.'

Kinderombudsman Margrite: 'De mening van kinderen geeft mij inzichten en informatie die mij helpt bij het nemen van goede besluiten.'

Minister Kajsa: 'Met het opzetten van een jongerenparlement willen we jongeren meer betrekken bij de politiek.'

Artikel 12, Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind: Een kind heeft het recht zijn of haar mening te geven over alle zaken die het kind aangaan.

Productspecificaties

Auteur(s)
Tako Rietveld
Redacteur(s)
Carolien Plasschaert
Taal
Nederlands
NUR Code
400
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
241x161x14 mm
Gewicht
342 gram
Druk
1
ISBN10
9090323163
ISBN13
9789090323169