image of Heibel in de polder

Heibel in de polder

Door Roelke Posthumus
Nederlands | Paperback | 2018  

1-2 werkdagen

€ 21,99

Samenvatting

In ‘Heibel in de polder’ onderzoekt Roelke Posthumus, biologe, hoe ons landschap is ontstaan en waarom Nederlanders sommige natuur waardevoller vinden dan andere. Uiteindelijk geeft ze een antwoord op misschien wel de belangrijkste vraag in onze polder: ‘Hoe nu verder?

Nergens wordt de natuur met zoveel inzet en liefde beschermd als in Nederland, maar ondertussen staat de biodiversiteit op ons platteland ernstig onder druk. En wat te denken van de Oostvaardersplassen? In dit stukje ‘polderwildernis’ vindt elke winter een ritueel plaats waarbij boze dierenbeschermers en natuurbeheerders met rode koppen tegenover elkaar staan. De grote grazers verhongeren terwijl boswachters vasthouden aan hun mantra dat 'het nu eenmaal zo werkt in de wilde natuur’. Onderling zijn ecologen het ook niet eens over de toekomst van de Nederlandse natuur. Iedereen houdt vast aan zijn eigen droombeeld. En wat moeten we met de intensieve landbouw nu blijkt dat onze weilanden zo dood zijn als een pier, de heide steeds zuurder wordt en driekwart van de insecten spoorloos verdwenen is?

Na een verblijf van twintig jaar in de buitenlandse natuur maakt biologe Roelke Posthumus hernieuwd kennis met de Nederlandse dieren en planten.

Productspecificaties

Auteur(s)
Roelke Posthumus
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
940
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
210x135x26 mm
Gewicht
385 gram
Druk
1
ISBN10
9045034883
ISBN13
9789045034881