image of Het grote niets

Het grote niets

Door Rosanne Hertzberger
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 12,99

Samenvatting

De mens denkt zijn bestemming te hebben bereikt in een zakelijk, redelijk en evidence-based bestaan. De lifestyle van meditatie en mindfulness past perfect binnen die nihilistische tijdsgeest: ieder voor zich, emoties negerend én wetenschappelijk verantwoord.

Maar het vertrouwen in de wetenschap is te groot en misplaatst, betoogt Rosanne Hertzberger op onnavolgbare wijze. Ze laat zien hoe we onze ogen sluiten voor de valkuilen van wetenschappelijk onderzoek en hoe we stelselmatig vergeten dat we ook zonder geloof nog altijd mens zijn: hopeloze kuddedieren, tot in onze tenen onredelijk, dol op rituelen en theater. Om niet door het grote niets van onze tijd te worden opgeslokt luidt Hertzberger de noodklok: geef de mens zijn irrationele leven terug en de wetenschap haar zekerheid.

Rosanne Hertzberger (1984) is schrijver en microbioloog. Ze is sinds 2009 columnist voor NRC Handelsblad. In 2017 verscheen haar eerste boek, Ode aan de E-nummers. Datzelfde jaar trok haar eigenzinnige optreden in Zomergasten ruim een half miljoen kijkers.

‘’s Lands mondigste moleculair bioloog. Schuwt de polemiek niet.’

HP/De Tijd

Over Ode aan de e-nummers:

‘Het juiste onderwerp op het juiste moment, en vooral ook op de juiste manier gebracht. Niet veel wetenschappers kunnen ingewikkelde processen glashelder uitleggen, maar in dit boek gebeurt dat sprankelend en geestig.’

Christiaan Weijts, Varagids

Productspecificaties

Auteur(s)
Rosanne Hertzberger
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
730
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
191x111x10 mm
Gewicht
110 gram
ISBN10
9044640690
ISBN13
9789044640694