image of Het hedendaagse heldenboek

Het hedendaagse heldenboek

Door Rachel van der Pol
Nederlands | Paperback | 2017  

Samenvatting

Na jaren van kinderdromen over vliegen in een superheldenoutfit om de mensheid te redden, besloot Rachel van de Pol écht iets te doen om de wereld te verbeteren. Een jaar lang verrichtte ze iedere dag een goede daad. Ze lapte stiekem de ramen van buren,liet briefjes achter in de trein, ruimde parken op, leerde allochtone vrouwen fietsen en versierde de daklozenopvang.

Ze doet hiervan op ontwapenende wijze verslag in Het hedendaagse heldenboek, dat ons leert dat de wereld het niet moet hebben van al die gespierde, knappe, getalenteerde figuren, maar dat ieder mens zijn steentje kan bijdragen. Soms zelfs zonder dat je het door hebt.

Gewapend met onderzoek van filosofen, sociologen en biologen en aan de hand van hilarische en ontroerende voorbeelden, toont Van de Pol aan dat klaarstaan voor een ander niet alleen de wereld maar ook jezelf verbetert. Haar aanstekelijke boek is rijk geïllustreerd door Marguerite Meijer.

Productspecificaties

Auteur(s)
Rachel van der Pol
Taal
Nederlands
NUR Code
320
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
210x150x15 mm
Gewicht
348 gram
ISBN10
9460031781
ISBN13
9789460031786

Reviews

Astrid van der Plank

op 30-05-2017
Dit boek MOET je lezen. Ik vind mezelf best wel een wereldverbeteraar en tegelijkertijd een levensgenieter. Door allerlei sores in het leven was de focus op wereldverbeteren een beetje weggezakt. Dit humoristische en optimistische boek wakkerde dit weer aan. Het hedendaagse heldenboek heeft me geleerd dat je op een hedendaagse, milde manier veel stapjes kunt zetten richting een betere wereld. En dat dat genieten is, iedere keer weer. En dat je op jouw beurt anderen weer inspireert. Een boek vol inspiratie en tips voor op je lijstje dit. En lees ook tussen de regels door voor heel veel belangrijke adviezen.

Schrijf zelf een review

Om een review te schrijven dien je ingelogd te zijn.
Klik hier om je aan te melden.

Andere mensen kochten ook

Wat is de wat - book image Wat is de wat

Dave Eggers

21,99