image of Het vrouwelijk brein ontrafeld

Het vrouwelijk brein ontrafeld

Door Sarah McKay
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 21,50

Samenvatting

Het brein begrijpen is een essentiële stap voor een gezond leven!

In ,i>Het vrouwelijk brein ontrafeld geeft dr. McKay inzichten in de ontwikkeling van de hersenen tijdens de babyjaren, de kindertijd, tienerjaren (waaronder de aanvang van de puberteit) en ouderdom. Ze behandelt onderwerpen als zwangerschap, moederschap en psychische gezondheid.

Dit is geen boek over de verschillen tussen mannen- en vrouwenhersenen, en ook geen neurowetenschappelijke verhandeling over genderspecifiek gedrag, de ‘strijd tussen de seksen’ of stereotypen in de trant van ‘Mars-Venus’. Dit boek gaat, ondersteund door verhelderende grafi eken en tabellen, over alles wat er in de hersenen van vrouwen gebeurt tijdens de opeenvolgende levensfasen, die uniek zijn bij vrouwen vanwege hun fysiologie en hun hormonen.

Voor je gezondheid en welzijn is het van groot belang om te weten hoe je hersenen in de verschillende belangrijke levensfasen werken.

Het vrouwelijk brein ontrafeld bevat een afwisseling van bevindingen uit het onderzoekslab, gesprekken met neurowetenschappers en andere onderzoekers op het gebied van neuro-endocrinologie, hersenontwikkeling, hersengezondheid en -veroudering, evenals achtergrondverhalen en diverse casestudy’s.

‘Hormonen vormen een belangrijke, maar ook weer niet de enige roep in de menigte als we het over het vrouwelijk brein hebben. Juist ook de sociale en andere omgevingsfactoren zijn van invloed op ons (vrouwelijk) brein.’ – Sarah McKay

Productspecificaties

Auteur(s)
Sarah McKay
Taal
Nederlands
NUR Code
870
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
235x155x31 mm
Gewicht
598 gram
Druk
1
ISBN10
9045217228
ISBN13
9789045217222