image of In 2030

In 2030

Niet beschikbaar

Helaas kunnen we dit boek op dit moment niet leveren.
Misschien vind je hier een ander leuk boek:

andere boeken over algemene bedrijfskunde
andere boeken van Hans Stegeman

Samenvatting

De wereld en Nederland worstelen met tal van kolossale uitdagingen - van financiële crises tot steeds schaarsere en duurdere grondstoffen en vergrijzing. Onze reactie hierop zal mede worden bepaald door onze verwachtingen over de verdere ontwikkelingen: wat zal de toekomst ons brengen? Wat zijn de grote machtsblokken over twintig jaar? Zetten we nieuwe stappen in internationale samenwerking of komt er een nieuwe Koude Oorlog? Pakken we voedsel- en energievraagstukken aan of krijgen we te maken met steeds grotere tekorten en alsmaar stijgende prijzen? Houden de euro en de Europese Unie stand?

Op deze en tal van andere cruciale vragen over de wereld van 'morgen' geven economen van Rabobank in dit boek de mogelijke antwoorden: geen 'voorspellingen' maar vier scenario's voor de wereld en Nederland anno 2030, variërend van harmonieus tot conflictueus en van evolutionair tot revolutionair. Op een plausibele manier wordt geschetst waar een gematigde en geleidelijke ontwikkeling of juist snelle en schoksgewijze verandering toe kunnen leiden.

IN2030 schetst de mogelijke contouren van een niet eens heel verre toekomst - de diverse mogelijke uitkomsten van trends die we nu al signaleren - en kan zo bijdragen tot een grotere bewustwording omtrent de uitdagingen waarvoor we staan, als politicus of beleidsvormer, als manager of bestuurder, en als individuele burger.

De vele illustraties, grafieken en tabellen gecombineerd met de schetsen van enkele dagen uit het leven van Farida de Vries (de fictieve en prototypische urban professional anno 2030) maken IN2030 bovendien tot een uiterst gevarieerde ontdekkingsreis en een bijzonder leerzame lees- en bladerervaring. IN2030 beschrijft uw mogelijke toekomst - doe er uw voordeel mee.

Productspecificaties

Auteur(s)
Hans Stegeman, Danijela Piljic, Anke Struijs, Enrico Versteegh
Redacteur(s)
Raymond Gijsen
Taal
Nederlands
NUR Code
800
Uitgavejaar
2011
Afmetingen
205x202x26 mm
Gewicht
1086 gram
Druk
1
ISBN10
9055948500
ISBN13
9789055948505