image of Inleiding in de gerontologie en geriatrie

Inleiding in de gerontologie en geriatrie

Door M. Visser
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 49,95

Samenvatting

Dit leerboek bundelt belangrijke vakkennis over de gerontologie, de bestudering van ouderdomsverschijnselen, en de geriatrie, de geneeskunde die zich richt op de oudere zorgvrager die meerdere aandoeningen tegelijkertijd heeft. 
Het boek opent met een beschrijving van de demografische ontwikkelingen in Nederland en behandelt de belangrijkste theorieën over veroudering. Centraal staan de vijf domeinen van veroudering: lichamelijkefunctionelecognitieveemotionele en sociale veroudering. Binnen elk domein komen kernaspecten, problemen en ziekten aan de orde. Bij verschillende ziekten worden de prevalentie, het signaleren en meten ervan, de gevolgen, de behandeling en de mogelijkheden tot preventie besproken. De samenhang tussen de domeinen, evenals aspecten die deze domeinen overstijgen, zoals kwetsbaarheid en de rol van een gezonde leefstijl, komen aan bod. Daarnaast worden het formele en informele zorggebruik van ouderen en de beeldvorming rond ouderen behandeld. 
Nieuw in deze editie
Deze nieuwe, herziene editie is aangevuld met nog meer achtergrondinformatie en casussen. Ook zijn nieuwe hoofdstukken toegevoegd over seksualiteit, diversiteit, shared decision making en E-health. Elk hoofdstuk bevat leerdoelen. De heldere stijl en het spaarzame gebruik van medische vaktermen maken dit leerboek plezierig leesbaar en toegankelijk voor uiteenlopende lezersgroepen.
Inleiding in de gerontologie en geriatrie is door deze opzet uitstekend geschikt voor studenten geneeskunde, gezondheidswetenschappen en paramedische opleidingen zoals verpleegkunde, fysiotherapie en diëtetiek. Daarnaast komt het boek tot zijn recht in de praktijk van elke hulpverlener en medische professional die zich met de oudere mens bezighoudt.

Productspecificaties

Auteur(s)
M. Visser
Redacteur(s)
M. Visser, A.A.L. Kok, P.E. Spies, B.M. Buurman
Taal
Nederlands
NUR Code
876
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
280x211x23 mm
Gewicht
944 gram
Druk
6
ISBN10
9036824524
ISBN13
9789036824521