image of Inquiry-based stress reduction in de praktijk

Inquiry-based stress reduction in de praktijk

Door MarieOdiel van Rhijn, Esther Leuning
Nederlands | Paperback | 2016  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 30,-

Samenvatting

Inquiry-Based Stress Reduction (IBSR) is de therapeutische toepassing van 'The Work' van Byron Katie. De kern ervan is stressreductie op basis van zelfonderzoek. Dit zelfonderzoek bestaat uit vier vragen en optionele subvragen, plus enkele zogenoemde 'omkeringen'.

Met behulp van deze vragen kan de cliënt geholpen worden om de koppeling tussen de situatie enerzijds en de subjectieve interpretatie anderzijds los te maken. Hierdoor ontstaat er ruimte voor andere interpretaties met als gevolg een minder stressvolle reactie op de situatie.

Sinds de ontwikkeling van haar methode, die Byron Katie 'The Work' noemde, zijn haar boeken in vele talen en landen verschenen en hebben hun weg naar veel mensen gevonden. Ondanks deze aandacht en succes is er tot op heden nog geen handboek over haar methode verschenen.

IBSR in de praktijk van Marieodiel van Rhijn en Esther Leuning is het eerste handboek over de methode van Byron Katie. Het boek biedt niet alleen een methodische en wetenschappelijke onderbouwing van de methode, maar laat ook zien wat de overeenkomsten en verschillen zijn met cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, EMDR, ACT en mindfulness.

In overzichtelijke hoofdstukken worden de verschillende stappen van IBSR toegelicht en afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Talloze casusbeschrijvingen in en tussen de hoofdstukken laten zien hoe buitengewoon krachtig en effectief deze methode is.

IBSR in de praktijk is een toegankelijk en praktisch toepasbaar boek voor zowel psychologen, therapeuten als coaches. Het geeft een uitgebreid en uitputtend overzicht van de wijze waarop 'The Work' ingezet kan worden in psychotherapeutische settings, het bedrijfsleven en op andere levensgebieden.

MarieOdiel van Rhijn is psycholoog, psychotherapeut, supervisor van de VGCt en certified facilitator van The Work. Zij geeft al jaren supervisie, leertherapie en bijscholingen in deze methode. Esther Leuning is kinder- en jeugdpsycholoog, cognitief gedragstherapeut, dialectisch gedragstherapeut, EMDR practitioner en participator van the School for The Work.

IBSR in de praktijk is het 15e deel in de zeer succesvolle serie 'In de praktijk'.

Productspecificaties

Auteur(s)
MarieOdiel van Rhijn, Esther Leuning
Redacteur(s)
Wouter Scheen
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
777
Uitgavejaar
2016
Afmetingen
240x170x18 mm
Gewicht
545 gram
Druk
1
ISBN10
9492297000
ISBN13
9789492297006