image of Je partners psychose samen verwerken

Je partners psychose samen verwerken

Door Stef Linsen, Rachel Janssen
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 9,95

Samenvatting

Partners en andere naasten van mensen met psychosegevoeligheid hebben het vaak zwaar als hun partner in een periode van een psychose zit. Ze missen vaak begrip, steun en informatie. Dit werkboek kan hierbij helpen.

Met dit praktische werkboek voor partners van mensen met een psychosegevoeligheid hebben Rachel Janssen en Stef Linsen een hulpmiddel gemaakt voor de voorlichting of begeleiding van deze partners binnen ggz-instellingen.

Aan de hand van de groepsbijeenkomsten die in dit boek zijn uitgewerkt, hoef je als ggz-instelling zelf niets meer te ontwikkelen. Partners hebben hiermee een overzichtelijk werkboek, dat ook als naslag werk blijft dienen na afloop. De bijeenkomsten geven de partners een platform waar ze gehoord worden, vragen kunnen stellen en elkaar kunnen steunen.

Dit boek bevat ook aanvullende informatiebronnen die binnen en buiten de bijeenkomsten kunnen worden gebruikt.

OVER DE AUTEURS:

Rachel Janssen is ggz-agoog en systeemtherapeutisch werker. Ze werkt al vele jaren met volwassenen binnen de ggz in verschillende functies. De laatste jaren is ze werkzaam als rehabilitatiewerker binnen een FACTteam gericht op psychosegevoeligheid en bipolaire aandoeningen. Ze geeft psycho-educatie aan mensen met psychosegevoeligheid en aan hun naasten, ze is medeoprichter en werkgroeplid van Psychose-café Roermond en geeft MHFA-trainingen in Midden- en Noord-Limburg.

Stef Linsen (psychiater-psychotherapeut) werkte vele jaren met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten (poli- en (dag)klinisch), een tbs-kliniek, een LVB-instituut en in zijn eigen praktijk.

Nu werkt hij freelance voor (o.a. forensische) GGZ-instellingen en geeft hij leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding. Hij is tevens auteur van de boeken Help, mijn partner heeft een psychose! en Help, mijn partner heeft een depressie!

Productspecificaties

Auteur(s)
Stef Linsen, Rachel Janssen
Taal
Nederlands
NUR Code
863
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
243x172x7 mm
Gewicht
140 gram
Druk
1
ISBN10
9492926989
ISBN13
9789492926982