image of Keuzegids Masters 2019

Keuzegids Masters 2019

Door Bas Belleman
Nederlands | Paperback | 2019  

Niet beschikbaar

Helaas kunnen we dit boek op dit moment niet leveren.
Misschien vind je hier een ander leuk boek:

andere boeken over beroepenvoorlichting
andere boeken van Bas Belleman

Samenvatting

Een master kiezen doe je niet zomaar. Als je waarde hecht aan je eigen toekomst is een secure masterkeuze heel belangrijk. Maar de voorlichting van de masteropleidingen zelf is niet altijd objectief. De Keuzegids geeft een duidelijk overzicht van álle opleidingen per vakgebied, inclusief kritisch vergelijkende beschrijvingen en kwaliteitsoordelen.

Wat staat er in de Keuzegids Masters?

* Een beschrijving van opleidingen en de toelatingseisen

* Informatie over baankansen en het startsalaris per vakgebied

* Een tabel met alle opleidingen, hun specialismen en kwaliteitsoordelen

* Toegang tot de online mastervergelijker, een tool met veel meer informatie over de toelatingseisen, een gedetailleerd overzicht van de tracks, aantal studenten, voertaal, collegegeld en startdatum.

Onze werkwijze

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In de gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie.

De studentenoordelen komen van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die elk jaar door studenten wordt ingevuld. Wij maken gebruik van die gegevens en bewerken ze vervolgens zelf. Zo vatten we de NSE-vragen samen tot de tien belangrijkste kernonderwerpen en vergelijken deze met het landelijk gemiddelde. Ook bewerken we informatie over arbeidsmarkt (ROA) en accreditaties (experts van de NVAO). Op onze methodiekpagina lees je er meer over.

Nieuw in Keuzegids Masters 2019

De beschrijvingen en oordelen van alle opleidingen zijn uiteraard weer volledig vernieuwd. Daarnaast staat er dit jaar per opleiding vermeld wat het percentage internationale studenten is.

Ook zijn er uitgebreidere arbeidsmarktgegevens. Naast bruto startsalaris kun je nu per vakgebied zien wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt: welke percentage werkt op wo-niveau? En wie werkt er wel, maar onder wo-niveau? Je kunt ook zien hoe tevreden studenten zijn over de voorbereiding op de arbeidsmarkt en wat de prognoses zijn tot 2022.

Productspecificaties

Auteur(s)
Bas Belleman
Redacteur(s)
Bas Belleman, Laura De Adelhart Toorop, Josefien Van Pelt
Taal
Nederlands
NUR Code
845
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
242x171x16 mm
Gewicht
489 gram
Druk
1
ISBN10
9087610769
ISBN13
9789087610760