image of Koning Filip

Koning Filip

Door Barend Leyts, Brigitte Balfoort, Mark van den Wijngaert
Nederlands | Paperback | 2013  

Samenvatting

België heeft na twintig jaar een nieuwe koning, Filip. Wie is hij? Wie zijn de 'makers' van de nieuwe koning? Welke vorming heeft hij gekregen en hoe is hij op het koningschap voorbereid? En zal hij de hoge standaard van zijn oom Boudewijn of zijn vader Albert II als voorbeeld nemen? Wie zijn zijn raadgevers en welke invloed hebben zij? En wat zal de rol zijn van zijn vrouw, koningin Mathilde?

Intimi, voormalige medewerkers van het Hof en politici praten onomwonden over de moeilijke jeugd van Filip en over zijn lange stage als troonopvolger. Filip heeft geen feilloos parcours gereden en hee¬ft daardoor vaak moeten horen dat hij 'ongeschikt' voor het koningschap was, maar is dat wel zo? De getuigenissen werpen een nieuw licht op zijn persoon.

Koning Filip. De biografie onthult tal van nieuwe feiten over zijn opvoeding, schooltijd, studentenleven, vriendinnen, zijn kennismaking met Mathilde, zijn voortvarende politieke uitspraken, de economische handelsmissies die hij leidde, en nog veel meer.

http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/koning-filip

Productspecificaties

Auteur(s)
Barend Leyts, Brigitte Balfoort, Mark van den Wijngaert
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
698
Uitgavejaar
2013
Afmetingen
221x170x20 mm
Gewicht
579 gram
ISBN10
9089242678
ISBN13
9789089242679