image of Koninklijk Paleis Amsterdam

Koninklijk Paleis Amsterdam

Door Alice Taatgen
Nederlands | Paperback | 2017  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 8,20

Samenvatting

Midden in de Gouden Eeuw bouwde Amsterdam een nieuw stadhuis, een 'Achtste Wereldwonder', dat een monument voor de vrede én voor de macht van de stad moest zijn.

De beroemde bouwmeester Jacob van Campen ontwierp een voor Hollandse begrippen buitengewoon monumentaal classicistisch gebouw, dat herinnerde aan de architectuur van de Grieken en Romeinen. Een gebouw als afspiegeling van Gods schepping. Een universum in het klein, symmetrisch en volmaakt. Van buiten en binnen werd het getooid met spectaculaire kunstwerken.

Sinds 1808 dient het meesterwerk van Van Campen als Koninklijk Paleis, eerst onder de Franse Koning Lodewijk Napoleon, die het liet inrichten met een van de grootste collecties empiremeubilair van Europa. Kort daarna werd het Paleis ter beschikking gesteld aan de Oranjevorsten. Tegenwoordig is het als officieel ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander het toneel van staatsbezoeken en ontvangsten, prijsuitreikingen en tentoonstellingen. Een groot deel van het jaar is het Koninklijk Paleis ook voor bezoek geopend.

Deze rijk geïllustreerde gids vertelt de geschiedenis van het Paleis en laat u het prachtige gebouw zien, zaal voor zaal, van de kelder naar de toren.

Productspecificaties

Auteur(s)
Alice Taatgen
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
643
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
239x169x11 mm
Gewicht
319 gram
Druk
1
ISBN10
9462621292
ISBN13
9789462621299