image of Leidinggeven in een dynamische omgeving

Leidinggeven in een dynamische omgeving

Door R. Bakker, J. van Iersel
Nederlands | Paperback | 2009  

Niet beschikbaar

Helaas kunnen we dit boek op dit moment niet leveren.
Misschien vind je hier een ander leuk boek:

andere boeken over verpleegkunde & ziekenverzorging
andere boeken van R. Bakker

Samenvatting

Vraagsturing, normen voor verantwoorde zorg, marktwerking en kwaliteitsverhoging hebben de laatste jaren een kanteling in het functioneren van instellingen voor zorg en welzijn teweeggebracht. Het werk en de werkcontext zijn voortdurend in beweging. Dit stelt nieuwe eisen aan de taakuitvoering van het middenmanagement, de belangrijkste doelgroep van dit boek. Van hen wordt verwacht dat ze op een andere, vernieuwende manier invulling geven aan hun leiderschap. Leidinggeven in een dynamische omgeving noemen we deze uitdaging.

In deze uitgave is er volop aandacht voor zowel de beleidsmatige als de praktische kanten van veranderende organisatiestructuren; het doorvoeren van (cultuur)ver-

nieuwingen; betrokken leidinggeven aan teams en individuen; effectieve

gespreksvoering; aanpak van ziekteverzuim; omgaan met samenwerkingsproblemen en conflicten En hoe als middenmanager het werk met plezier en passie uit te voeren.

Rita Bakker en Jan van Iersel beschikken over ruime ervaring als leidinggevende, opleider/trainer en adviseur binnen de zorg- en welzijnssector, het onderwijs en bedrijven. Vanuit deze ervaring en hun betrokkenheid met het dagelijkse werk van leidinggevenden in het middenmanagement geven zij hun visie op de dynamiek van inspirerend hedendaags leiderschap.

Productspecificaties

Auteur(s)
R. Bakker, J. van Iersel
Taal
Nederlands
NUR Code
897
Uitgavejaar
2009
Afmetingen
241x171x17 mm
Gewicht
507 gram
Druk
1
ISBN10
9035230965
ISBN13
9789035230965