image of Meditatie

Meditatie

Door Daniël Goleman, Richard Davidson
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 17,50

Samenvatting

In Meditatie brengen Daniel Goleman en Richard Davidson, als ervaringsdeskundigen én wetenschappers, verslag uit van al meer dan dertig jaar onderzoek naar het blijvende effect van meditatie, al ver voordat meditatie in het Westen populair werd. Wat voor effect heeft meditatie op ons brein, onze gewoonten, onze genen? Zijn er veranderingen waar te nemen op de langere termijn? Door de vercommercialisering van meditatie zijn er veel misvattingen ontstaan.

Uniek aan dit boek is dat Goleman en Davidson de uitkomsten van het onderzoek naar meditatie nauwkeurig beschrijven en een duidelijk onderscheid maken tussen de harde en zachte feiten die uit experimenten met geoefende mediteerders naar voren zijn gekomen. Er blijkt meer nodig te zijn dan dagelijkse korte oefeningen om een blijvend effect te sorteren. Meer dan het aantal uren, tellen vooral een gedegen meditatietechniek, de feedback van een meester en een observerende houding ten opzichte van ons zelf. We kunnen veel meer profijt hebben van meditatie, en de auteurs laten overtuigend zien hoe.

‘Meditatie is uiterst verhelderend en voortreffelijk beargumenteerd. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de verborgen krachten van de menselijke geest, het definitieve boek over meditatie.’ – Daniel Gilbert

‘Dit boek kan daadwerkelijk je leven veranderen.’ – Arianne Huffington

Productspecificaties

Auteur(s)
Daniël Goleman, Richard Davidson
Taal
Nederlands
NUR Code
770
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
211x136x23 mm
Gewicht
352 gram
Druk
3
ISBN10
9046707288
ISBN13
9789046707289